вівторок, червня 30, 2020

Голова Валентина Любомська 26 червня 2020 року провела пленарне засідання 41-ї сесії районної ради.

Перед початком пленарного засідання Валентина Любомська спільно із головою райдержадміністрації Олександром Цимбалом вручили відзнаки тальнівцям. Керівнику ПП «Тальне-Агрохім» Олександру Гижку – Подяку Черкаської обласної державної адміністрації за вагомий внесок щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 на території області; начальниці відділу освіти райдержадміністрації, депутату районної ради Ларисі Коваль, голові селянського (фермерського) господарства «Фортуна», депутату районної ради Сергію Мельниченку, Веселокутському сільському голові Павлу Козаченку – Почесні грамоти Черкаської обласної ради.

 

Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» затверджено розміри прожиткового мінімуму для різних категорій населення, зокрема для осіб, які втратили працездатність. Із першого липня 2020 року цей показник становитиме 1 712,00 грн. Про це інформують у головному управлінні Пенсійного фонду України в Черкаській області.

У зв’язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, та на виконання частини 3 ст. 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», головним управлінням Пенсійного фонду України в Черкаській області проведено перерахунок пенсії непрацюючим пенсіонерам, у яких складові пенсійних виплат залежать від розміру прожиткового мінімуму. 

Як інформують у Черкаському обласному краєзнавчому музеї, напередодні Дня Конституції відбулося урочисте вручення почесних дипломів і призів переможцям оголошеного комунальним закладом краєзнавчого конкурсу есе «Черкащина - місце сили».

У дитячій категорії переможцем стала Надія Бойко (9 років), с. Лозуватка, Шполянський район. Її праця присвячена рідному селу Лозуватка Шполянського р-ну.

У категорії учнівської молоді переможцем визначена Куліш Поліна (16 років), м. Черкаси. Її історична розвідка присвячена Костянтину Паустовському та Черкащині.

 

Міністерство охорони здоров’я здійснить дофінансування медичних закладів України, які в результаті другого етапу медичної реформи отримали дефіцит коштів. Це вже прийняте рішення, яке вступить в дію з 1 липня.

Про це Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 29 червня.

«В нас запроваджується так званий пакет антикризових дій, за яким медичні заклади, які внаслідок другого етапу реформи отримали менше фінансування з державного бюджету, ніж це було минулого року, будуть дофінансовані до рівня минулого року. Ця постанова вже вступила в дію. Все фінансування відбуватиметься починаючи з 1 липня і до кінця 2020 року. Зараз НСЗУ укладає договори із відповідними закладами. Це рішення, яке вступило в дію. Ми врятуємо наші медичні заклади, як і обіцяли, в тому числі, Президент і я», - підкреслив Максим Степанов.

Станом на 9 годину 30 червня 2020 року в Україні 44 334 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 1159 летальних, 19 115 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 706 нових випадків. Загалом проведено 655 750 тестувань методом ПЛР.

У Черкаській області з початку пандемії нараховано  642 випадки; Приємно, що за останні дві доби на Черкащині не зафіксовано жодного випадку хворих на COVID-19.

За даними медичних закладів станом на сьогодні:

26 осіб отримує стаціонарне лікування;

74 – перебуває під амбулаторним наглядом лікарів первинної ланки в умовах самоізоляції;

517 – одужали;

25  – померли. За останню добу ще одна людина.

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я першої хвилі, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить 6,5 %. (Загальна кількість ліжок – 398).