четвер, червня 25, 2020

Як інформують у КЗ «Обласний художній музей» Черкаської обласної ради, з нагоди Дня Конституції України вперше презентовано виставку сучасної народної картини, що була зібрана впродовж останніх десяти років.

Жанр народної картини являє собою цікаве та неповторне за змістом і формою явище вітчизняної культури.

У своїх творах автори звертаються до сюжетів українських казок, народних звичаїв та обрядів, пісенного фольклору. Кожна така робота − своєрідна оповідь духовного життя, творчого споглядання, замилування реальною дійсністю та прагнення радості і краси.

Створені художниками образи батьківської білої хати, криниці, калини, стежки, млину виражають не статичні ідеалізовані, а живі й динамічні стани природи й повсякдення українців. Результатом творчих пошуків сучасних митців, як демонструє музейна колекція, є художнє переосмислення типових символів.

25 червня 2020 року проведено засідання комісії з конкурсного відбору на зайняття посади директора комунального закладу «Школа вищої спортивної майстерності» Черкаської обласної ради.

Вів засідання заступник голови комісії, начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Віталій Петров.

Відповідно до порядку денного присутніх членів комісії було ознайомлено з розпорядженням голови обласної ради щодо оголошення конкурсу та формування складу комісії.

За останні пів року Уряд затвердив перспективні плани формування територій спроможних громад в усіх 24 областях, визначив адміністративні центри та затвердив території громад. Окрім того,  направив на розгляд парламенту проект Постанови щодо утворення та ліквідації районів і законопроект щодо впорядкування діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування у зв’язку з утворенням і ліквідацією районів.

Новим рішенням на недавній сесії обласної ради стало оголошення двох територій об’єктами природно-заповідного фонду Черкащини. Зокрема, це гідрологічні заказники «Журавлине болото» площею 2,9 гектарів та «Пугачів став» площею 5,7801 гектарів в адмінмежах Киселівської сільської ради на Катеринопільщині.

Окрім того, таким рішенням передбачена і зміна меж двох парків-пам’яток садово-паркового мистецтва місцевого значення «Зелений гай» та «Козацький», що розташовані в межах м. Черкаси.

Потреба зміни меж парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Зелений гай» пояснюється тим, що в процесі його організації площа була визначена орієнтовно, що підтверджується рішенням Черкаської міської ради про організацію об’єктів природно-заповідного фонду та картографічними матеріалами, наявними на момент створення.

Процедура зміни меж цього парку здійснюється з метою приведення його площі та меж у відповідність до геодезичних обмірів.