середа, червня 24, 2020

Як інформують у Лип’янській ОТГ, громада розвиває і розширює надання комунальних послуг. На початку року тут було придбано трактор з плугами, косарками та іншими необхідними обладнанням та пристроями, які застосовують для проведення в населених пунктах громади різноманітних комунальних робіт. Придбано техніку було за рахунок інфраструктурної субвенції та співфінансування з місцевого бюджету.

За словами голови Лип’янської громади Сергія Іщенка, трактор і причіпне обладнання використовується не лише для проведення робіт з благоустрою. Багато мешканців звертаються за наданням різних послуг. Найчастіше затребуваною була оранка, перевезення матеріалів, а зараз, улітку, використовується для покосу трав. Тому громада планує придбати ще один трактор – за рахунок державної субвенції.

В Україні з 1 липня зростають прожиткові мінімуми. Відповідно зростуть соціальні допомоги, які до них «прив’язані». Зокрема, йдеться про допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами, допомогу на дітей одиноким матерям, допомогу на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування та інші.

 

Як повідомляють у Шполянській ОТГ, днями проведено позачергову сесію міської ради об’єднаної територіальної громади.

Серед питань, депутати зокрема підтримали і проєкти рішень щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО і Операції Об’єднаних сил на сході нашої держави щодо захисту  територіальної цілісності.

Згідно ухвалених рішень у власність 14 учасникам бойових дій, які проживають на території громади буде передано 21,04 га землі. Окрім того, погоджено передачу земельних ділянок загальною площею 6 га ще трьом особам.

Загалом у 2020 році шести учасникам бойових дій надано дозвіл на отримання земельних ділянок загальною площею 12 га, 28 особам затверджено проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 51,41 га, а ще 6 – погоджено передачу у власність земельних ділянок загальною площею 12 га.