понеділок, червня 22, 2020

Виставка вперше представляє український вимір Другої світової війни. Від 1 вересня 1939 р., коли українці у складі Війська Польського стали до бою з гітлерівськими агресорами, до останніх пострілів на Далекому Сході – у війні з Японією. Бойовими діями тоді були охоплені Європа і Східна Азія, Африка і Близький Схід, Атлантика і Тихий океан. Україна була одним із театрів, де відбувалися найзапекліші бойові дії Другої світової.

У центрі уваги експозиції – передусім Україна й роль українців у світовій війні. І найголовніше: внесок українського народу в перемогу над нацизмом на всіх фронтах від Атлантики до Тихого океану. війні.

 

За повідомленням Драбівської районної ради, її голова Володимир Дзега провів чергову, сорок третю, сесію районної ради..

У її роботі взяли участь голова райдержадміністрації Віктор Хрущ, депутат обласної ради Григорій Плічко, начальники окремих управлінь і відділів райдержадміністрації, установ і організацій, представники засобів масової інформації.

Передувала пленарному засіданню робота постійних комісій та президії, де детально опрацьовано всі питання порядку денного та в результаті відтерміновано декілька освітянських питань для більш детального їх вивчення.

79 років тому, недільного ранку 22 червня 1941 року, розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника. Цей день увійшов у життя мільйонів українців трагічною сторінкою історії.  

У День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні, який ми відзначаємо цього дня, в обласному центрі представники органів влади – заступник голови обласної ради Андрій Сегеда, заступник голови облдержадміністрації Юрій Безщасний, заступник міського голови м. Черкаси Ігор Волошин, а також голова обласної організації ветеранів Володимир Веретільник та представники різних установ та організацій, громадських формувань поклали квіти до монументу Матері-Вітчизни на Пагорбі Слави.