четвер, червня 18, 2020

У великій сесійній залі Будинку рад відбулася колегія облдержадміністрації, до участі в якій було запрошено голів райдержадміністрацій, районних рад та об’єднаних територіальних громад, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, центральних виконавчих органів влади.

Участь у засіданні як член колегії взяв голова обласної ради Анатолій Підгорний.

Відкриваючи засідання, голова облдержадміністрації Роман Боднар зауважив, що через запровадження карантинних заходів щодо недопущення поширення коронавірусу розгляд багатьох питань життєзабезпечення області відкладався.

 

Тайм-менеджмент, робота в команді, емоційний інтелект, креативність, управління проєктами та критичне мислення – цим навичкам ще не навчають в університетах, але їх вже сьогодні потребують роботодавці. Де цьому вчитися і як знайти роботу?

Як інформує обласний ресурсний центр, у Черкасах запроваджується проєкт «Твоя успішна кар'єра» в партнерстві з експертною організацією Центр «Розвиток КСВ» і Фондом ООН у галузі народонаселення за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Цей проєкт триватиме в два етапи:

1. Червень і до закінчення карантину: серія онлайн-зустрічей з успішними представниками різних професій (блогерка, SMM-менеджерка, фотографиня, фокусник, підприємець, власниця модельного агенства, івент-менеджерка) паралельно з реєстрацією на проєкт.

Про це повідомляється на урядовому веб-порталі. Кошти, сплачені за пробне ЗНО у закладах освіти, повертатимуть учасникам тестування з 1 липня – на це виділено гроші з фонду боротьби з COVID-19. Відповідний порядок повернення коштів Уряд ухвалив 17 червня 2020 року.

«Виплати коштів учасникам пробного ЗНО розпочнуться вже за два тижні – 1 липня – і будуть здійснюватись через відділення ПриватБанку. Учасники пробного ЗНО, які мають картку ПриватБанку, отримають SMS-повідомлення від банку про зарахування коштів. Якщо учасник не має картки, він отримає SMS-повідомлення про те, що картка з компенсованими грошима чекає у найближчому відділенні банку», – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Голова Уманської районної ради Оксана Супрунець провела чергову, п’ятдесят сьому, сесію районної ради.

У її роботі взяли участь голова райдержадміністрації Світлана Волошенюк, депутат обласної ради Валентин Судакевич, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники інших районних установ, правоохоронних органів, місцевих засобів масової інформації.

На початку засідання керівники району привітали працівників галузі охорони здоров'я Уманщини з прийдешнім професійним святом, яке відзначатиметься 21 червня. Також від імені депутатського корпусу районної ради Оксана Супрунець, зачитавши вітальну адресу, привітала заслуженого лікаря України, депутата обласної ради, завідувача травматологічним відділенням КНП «Уманська центральна районна лікарня» Уманської районної ради Валентина Судакевича з ювілеєм і вручила йому Почесну грамоту Черкаської обласної ради.