вівторок, травня 19, 2020

Міністерство освіти і науки внесло зміни до Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України. Відповідний наказ, підписаний 4 травня 2020 року, пройшов реєстрацію у Міністерстві юстиції.

Змін зазнали терміни проведення вступної кампанії у 2020 році – усі дати зсунуто на місяць (серпень) з урахуванням прогнозу розвитку епідеміологічної ситуації.

Так, для вступників на основі ПЗСО реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 серпня, прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО), та до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти. 

З 22 травня Україна буде переходити до адаптивного карантину, який передбачає поетапне пом'якшення карантинних обмежень. Про це заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише "Урядовий портал".

- Уже з 22 травня буде розглянуто питання переходу до другого етапу карантину, який включає низку пом'якшень. Ми дозволимо рух міського і приміського наземного транспорту, ми дозволимо проведення спортивних змагань без глядачів, ми також дозволимо роботу готелів, окрім хостелів, але не роботу ресторанів і басейнів у готелях. Також буде надана можливість проведення служб у храмах з розрахунку одна людина на 10 кв. м, - зазначив Прем'єр-міністр.

Він підкреслив, що з 25 травня Уряд планує дозволити роботу дитячих садочків, а також роботу метрополітену в тих містах, де буде дозволяти епідеміологічна ситуація.

- Тут уже будемо працювати спільно з місцевою владою, - додав Денис Шмигаль.

За інформацією Степанецької громади, днями тут отримали нове обладнання, інструменти та частину меблів для облаштування громадських майстерень.

Степанецька ОТГ – одна із трьох громад на Черкащині, де створюються громадські майстерні, які покликані сприяти розвитку підприємницького потенціалу жителів населених пунктів у сфері побутового обслуговування.