четвер, травня 14, 2020

У державі і на Черкащині поступово пом’якшують заходи карантину, який, на превеликий жаль, некомфортно позначився на всіх категоріях громадян. Але є особлива група, це – діти, які мешкають у комунальних закладах – дитячих будинках, інтернатах, реабілітаційних центрах.

За дорученням голови обласної ради Анатолія Підгорного проходження карантину у цих установах перебуває під пильною увагою відповідних структур, щоб не допустити у них спалаху епідемії коронавірусу.

Заступник голови обласної ради Андрій Сегеда  провів зустріч-нараду, на якій разом з т.в.о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Оксаною Сімушиною, заступником директора Департаменту соціального захисту облдержадміністрації Олегом Шимчуком та начальницею Служби у справах дітей Оксаною Покатіловою обговорили стан справ на сьогодні у цих закладах, що належать до обласної комунальної власності.

Як повідомляють у Червонослобідській ОТГ, наразі в населеному пункті громади киплять дорожні роботи – цьогоріч тут заплановано (і частково уже зроблено) капітальний ремонт 3 вулиць та поточний – дев’яти.

На початку року керівництво громади звернулося до керівництва області із проханням про ремонт трьох місцевих доріг, які є дуже важливими для наших мешканців, але вони державного значення, тому їх ремонт ОТГ провести самостійно не може.

Начальник відділу житлово-комунального господарства та екології Червонослобідської сільської ради Борис Щербатюк розповідає, що у зверненні громади зазначається, що ОТГ готова гарантувати співфінансування ремонту кожної дороги. Звернення було підтримано керівництвом Черкаської райдержадміністрації, яка відповідно підняла колопотання, звернувшись до області із відповідною пропозицією.