середа, травня 13, 2020

Як інформують у Балаклеївській ОТГ, за кошти місцевого бюджету громада купує будинки, аби мати змогу забезпечувати своїх мешканців, що опинились у складних життєвих обставинах, соціальним житлом.

- Ось і нещодавно було вирішено придбати будинок для забезпечення житлом дівчини-сироти, що повернулася до нашої громади після виховання у прийомній родині, - розповів голова  Балаклеївської  громади Ростислав Ситнік. - Водночас ми вирішуємо питання надання їй юридичної допомоги щодо успадкування  будинку. А садиба, у якій вона наразі тимчасово мешкатиме, і надалі буде використовуватися у якості соціального житла для мешканців громади.

Стан автомобільних доріг державного і місцевого рівнів в нашій державі давно стали «притчею во язицех». Незадовільна ситуація на дорогах сталася з багатьох причин – інтенсивний рух великовагового транспорту та понаднормове завантаження вантажівок , порушення міжремонтних термінів, недостатність фінансування дорожньої галузі протягом багатьох останніх десятиріч привели до значних руйнувань. Тож відновлення дорожнього покриття, безперечно,  потребує  значного фінансування ремонтних робіт.

Цьогоріч держава розгорнула проект «Велике будівництво», згідно якого передбачено значні кошти на будівництво і реконструкцію міжнародних, національних та регіональних автомобільних доріг. Всього планується прокласти 4000 км нового покриття.

Під головуванням першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка як голови комісії з визначення кандидатур на вакантні посади керівників комунальних підприємств проведено засідання, на якому члени конкурсної комісії розглядали кандидатуру на посаду директора комунального закладу «Вільшанська спеціальна школа Черкаської обласної ради».