четвер, квітня 2, 2020

Сапери аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС у Черкаській області знайшли 253 вибухонебезпечних предмети  на полі біля села Богданівка, Золотоніського району. Це найбільший арсенал боєприпасів, які знайшли в одному місці на території області в цьому році, повідомляють в Управлінні  ДСНС у Черкаській області.

Напередодні, з під борони під час проведення земляних робіт тут викопали перший артилерійський снаряд.

Згодом, обстежуючи підозрілу ділянку, фахівці піротехнічної групи знайшли та вилучили 240 боєприпасів часів Другої світової війни. Серед вибухонебезпечних предметів були не лише артилерійські снаряди, а й мінометні міни різних калібрів.

З 31 березня, для недопущення поширення коронавірусної інфекції в селах  громади,  працівники комунального підприємства «Відродження» розпочали дезінфекцію громадських місць. Таке рішення ухвалив на своєму засіданні оперативний штаб Матусівської сільської ради ОТГ з питань запобігання поширенню на території громади коронавірусу COVID-19. Про це повідомила перший заступник голови Матусівської громади Ірина Береза.

Ці заходи - цілком безпечні для людей та тварин - допоможуть запобігти поширенню вірусів та мікробів в навколишньому середовищі.

Як зазначила Ірина Береза, окрема робота оперативного штабу Матусівської ОТГ  направлена на взаємодію із жителями громади, які повернулися з-за кордону. Сьогодні у громаді таких 10. У кожного з цих мешканців уже побувала  районна мобільна група медичних працівників та взяли аналізи на наявність коронавірусу