середа, березня 18, 2020

Серед питань, які  були подані до порядку денного пленарного засідання обласної ради, депутати розглянули виконання обласної цільової програми «Інноваційні школи Черкащини» і у підсумку проголосували за продовження її реалізації у 2020-му році.

Як проінформував в.о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський, загалом на Черкащині визначено 29 інноваційних шкіл, 28 з яких оснащені 84-ма комплектами обладнання для кабінетів фізики, хімії та біології (мультимедійні проектори, інтерактивні дошки, ноутбуки для вчителів, цифрове вимірювальне та лабораторне обладнання).

З метою реалізації заходів програми у 2017-2019 роках на інноваційні школи використано 99 млн грн:

Сьогодні голова обласної ради Анатолій Підгорний провів третє пленарне засідання тридцять шостої сесії обласної ради, у роботі якого взяли участь 61 депутат.

Звертаючись до присутніх, він подякував усім обранцям, які прибули на засідання, підтвердивши таким чином своє розуміння, що окрім прав, мають ще й обов’язки, – обов’язки перед своїми виборцями ухвалювати рішення в їх інтересах. Тим більше, ситуація із запровадженням карантину щодо непоширення коронавірусної інфекції вимагає від депутатів оперативного розгляду і внесення змін до обласного бюджету задля ухвалення рішення про виділення коштів на ці заходи.

Тому було запропоновано включити до порядку денного питання та розглянути внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік з метою виділення коштів на проведення заходів щодо запобігання розповсюдження інфекції коронавірусу в Черкаській області.

У результаті рішення було ухвалено 53 депутатами.

Перед  третім засіданням  тридцять шостої сесії обласної ради проведено засідання постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Члени комісії розглянули зміни до обласного бюджету на 2020 рік у зв'язку з карантином та загрозою поширення коронавірусу COVID-19 на Черкащині.

17 березня 2020 року заступник голови районної ради Лідія Татарина провела пленарне засідання позачергової сорок другої сесії районної ради.

У її роботі взяли участь голова районної державної адміністрації Наталія Коваль, керівники підприємств, установ та організацій.

Перед початком сесії присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих військових та мирних жителів, які загинули в ході АТО/ООС на сході України.

У ході обговорення питань порядку денного депутати за пропозицією заступника директора комунального некомерційного підприємства «Шполянська багатопрофільна лікарня імені братів М.С. і О.С. Коломійченків» Світлани Балковенко скасували рішення районної ради від 05.03.2020 р. №41-10/VII «Про затвердження переліку об'єктів майна районної комунальної власності районної ради, що підлягає приватизації» та №41-11/VII «Про приватизацію об'єкта майна комунальної власності районної ради».