середа, березня 4, 2020

Сьогодні в обласному центрі відбулося відкриття центральної диспетчерської обласного центру екстреної медичної допомоги, яка в тестовому режимі вже попрацювала декілька днів. Нині до її послуг підключено станції швидкої медичної допомоги м. Черкаси та Черкаського району, а вже наступного тижня планується підключити Лівобережну, а згодом Канівську підстанцію Черкаської СШМД, Смілянську, Звенигородську та Уманську станції.

Оперативну диспетчерську тимчасово розміщено в приміщенні, в якому зроблено капітальний ремонт та обладнано 12 робочих місць, кабінет керівництва ОДУ, серверну та кімнату персоналу.

Голова Чигиринської районної ради Валентина Алєксєєвець провела пленарне засідання 47 чергової сесії, на яку запрошувалися керівники управлінь і відділів райдержадміністрації, підприємств, установ і організацій, сільські голови району, очільники об’єднаних територіальних громад району.

На початку засідання депутати заслухали та прийняли до відому інформацію в.о. керівника Смілянської місцевої прокуратури Дмитра Пидорича про результати діяльності на території Чигиринського району у 2019 році.

Проведено засідання постійної комісії з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства, на якому розглянуто питання, що подано до розгляду на пленарному засіданні обласної ради.

Вів засідання голова постійної комісії Володимир Кокодзей.

На початку члени комісії заслухали начальника управління економічного розвитку Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Дмитра Пивака, який ознайомив з Програмою економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2020 рік, а потім – заступницю директорки Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяну Митюк про звіт про виконання обласного бюджету за 2019 рік та внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.

Із розгляду проєкту Програми економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2020 рік розпочала свою роботу постійна комісія обласної ради з питань соціального захисту населення. Вів його голова комісії Павло Захарцев.

Ухвалення депутатами на пленарному засіданні цієї Програми, що розроблена на підставі пропозицій від структурних підрозділів облдержадміністрації, органів виконавчої влади, пропозицій громадськості, опрацьованих в установленому порядку, даних Головного управління статистики у Черкаській області, передбачає вирішення існуючих проблем регіону впродовж  2020 року..

Досягнення запланованих показників буде здійснюватися шляхом виконання заходів, визначених цією програмою, а також обласних цільових програм, розробка, затвердження та внесення змін до яких проводитиметься виключно з дотриманням вимог Бюджетного кодексу України, чинних законодавчих і нормативно-правових актів.

Під головуванням першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка як голови комісії з визначення кандидатур на посади керівників комунальних підприємств проведено засідання, на якому розглядали кандидатури на посаду керівника КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради».