середа, лютого 26, 2020

26 лютого проведено засідання комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної ради, яке провів голова цієї комісії, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

До складу комісії входять працівники структурних підрозділів виконавчого апарату обласної ради, окремі депутати обласної ради та  представники громадськості (за згодою).

Президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов розмістив на офіційному сайті УАРОР інтерв’ю про пріоритетні питання, які має розв’язати внесення змін до Конституції України в частині місцевого самоврядування.

Зокрема, у ньому йдеться про те, що внесення змін до Конституції України в частині місцевого самоврядування має ознаменувати завершення першого етапу реформи та перехід до модернізованої системи територіального управління, яка відповідатиме вимогам та ідеям, закладеним у Європейській хартії місцевого самоврядування.

Рамкою у часі прийняття змін до Основного закону мали б стати чергові місцеві вибори 25 жовтня 2020 року. Детальніше йдеться у окремих розділах, що їх пропонуємо вашій увазі.

 

Конституція формує фундамент для територіального розвитку

У ході підготовки до сесії обласної ради, проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, молодіжної політики та спорту. Вів його голова комісії Володимир Доманський.

У роботі постійної комісії взяли участь голова обласної ради Анатолій Підгорний та заступник голови обласної ради Андрій Сегеда.

За повідомленням Смілянської районної ради, заступник голови Василь Латенко провів пленарне засідання п’ятдесят шостої сесії.

На початку засідання було надано слово головному лікарю КНП «Смілянська багатопрофільна лікарня ім.Софії Бобринської» Зої Зиряновій, яка інформувала учасників засідання про результати наради щодо запровадження нової моделі фінансування закладів охорони здоров’я та готовності до другого рівня реформи галузі, що проводилась напередодні у м.Черкаси. Головний лікар відповіла на запитання депутатів.