п'ятниця, лютого 7, 2020

Як інформують у Черкаській районній раді, її голова Олексій Собко спільно з депутатом районної ради, заступником голови райдержадміністрації Петром Коренюком провели розширене засідання Медичної ради.

У її роботі взяли участь виконуючий обов’язки керівника комунального некомерційного підприємства «Черкаська районна лікарня с. Мошни» Олександр Кізян, а також керівник та завідувачі відділеннями, лікарі та старші медичні сестри комунального некомерційного підприємства «Черкаська центральна районна лікарня».

Як інформують у Міністерстві розвитку громад та територій України, Віце-прем’єр-міністр – Міністр розвитку громад та територій Денис Шмигаль на засіданні парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування сказав, що реформа децентралізації завершиться у 2020 році проведенням восени місцевих виборів на новій територіальній основі громад.

Високопосадовець анонсував, що невдовзі в регіонах проведуть широкі публічні дискусії щодо підготовки пропозицій змін до Конституції України щодо реформування системи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, децентралізації владних повноважень.

«Це перший етап. Другий – експертна дискусія. Третій – обговорення на рівні парламентських комітетів, Венеціанської комісії. Тільки тоді проект змін розгляне Парламент», — зазначив Денис Шмигаль.

За повідомленням Драбівської районної ради, її голова Володимир Дзега та голова райдержадміністрації Володимир Хрущ провели робочу нараду із керівниками комунальних установ району.

У роботі взяли участь начальник відділу з питань майна районної комунальної власності районної ради Ігор Черниш, головний лікар КНП «Драбівський ЦПМСД» Олександр Балагурчик, директор КНП «Драбівська ЦРЛ» Світлана Бойко, директор КП «Драбівські теплові мережі» Валерій Василенко, директор організації «Районний фізкультурно-оздоровчий клуб «Колос» Михайло Кубрушко, директор ДЮСШ «Слов’яни» Василь Моісєєв.

Розпорядженням «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції розвитку системи екстреної медичної допомоги» ухвалено  чіткий план того, що потрібно зробити для покращення системи екстреної медичної допомоги.Про це йдеться на Урядовому порталі.

План заходів розроблений і прийнятий для того, щоб всі учасники системи екстреної медичної допомоги розуміли, як саме буде розвиватися сфера. План заходів складається з більш ніж трьох десятків нормативних актів, які має розробити Міністерство охорони здоров’я України та ухвалити або своїми наказами, або спільно з Кабінетом Міністрів та Верховною Радою.

Нижче розкажемо про найважливіші пункти.