четвер, лютого 6, 2020

Про Космос очима дітей можна дізнатись, відвідавши І (обласний) етап Всеукраїнського гуманітарного конкурсу «Космічні фантазії», який проходить з 3 по 10 лютого 2020 року на базі комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради»

Цього року від 38 закладів позашкільної освіти області на конкурс було подано 252 роботи в номінаціях: образотворче мистецтво, декоративно-ужиткове мистецтво, література, фото-, відео-, кіномистецтво та комп’ютерна графіка.

В Україні триває реформування галузі охорони здоров’я. У рамках цієї реформи на Черкащині у листопаді 2019 року рішенням обласної ради створено нове комунальне некомерційне підприємство «Черкаський обласний центр громадського здоров’я Черкаської обласної ради». Про особливості його роботи, відмінність Центру від інших медичних закладів наша розмова з медичним директором Іриною Білоус.

Варто зауважити, що центр громадського здоров’я – це не лікарня, як дехто, можливо, подумав. Наші функції чітко розмежовані і обумовлені чинним законодавством: ми займаємося профілактикою захворювань, адже як засвідчують дані Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), це набагато ефективніший захід і засіб, ніж лікування вже запущених хвороб чи патологій, – зазначила Ірина Вадимівна на початку розмови.

 

Президент Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр Олексій Гончарук та Міністерство цифрової трансформації презентували мобільний застосунок “Дія”. Вже зараз у додатку працюють е-посвідчення водія та свідотство для реєстрації (техпаспорт) для автомобіля. 

“Дія” — це старт будівництва держави у смартфоні. Це те, про що ми мріяли: щоб держава була ефективною, майже непомітною, не створювала проблем, а навпаки була зручним сервісом. Українцям більше не потрібно буде витрачати час і нерви у нескінченних чергах адмінустанов», - сказав Олексій Гончарук.

Він додав, що метою Уряду є протягом трьох років оцифрувати всі державні послуги, а 50 основних послуг – вже у 2020 році.

Зокрема, уже цього року будуть оцифровані послуги, за якими найбільше — 80% звернень людей. Мова йде про реєстрацію ФОП, юридичних осіб, “єМалятко”, послуг для перевізників і будівельників, а також послуг для власників авто.

5 лютого 2020 року проведено засідання регіональної комісії з реабілітації при облдержадміністрації, робота якої спрямована на виконання Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917 -1991 років».

У її роботі взяв участь заступник голови обласної ради Андрій Сегеда.