вівторок, січня 28, 2020

Як повідомляють  в Уманській районній раді, її голова Оксана Супрунець, голова районної державної адміністрації Світлана Волошенюк, працівники райдержадміністрації і районної ради відвідали місце масового розстрілу євреїв у Гереженівському лісі та поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Голокосту, який тут встановлено.

Опісля Оксана Супрунець зазначила: «Ми ніколи не забудемо жахливі злочини, що сталися у Гереженівському лісі, коли нацисти стратили понад 10 тисяч невинних людей. Криваві акції тут тривали аж до початку 1944-го року. Більшість невинно страчених – мирне населення. Ці трагічні події належать одразу до кількох великих книг історії: України, Другої світової війни та історії єврейського народу. Стрімко збігають роки, увічнення героїчного подвигу полеглих воїнів та невинно страчених – це пам’ять поколінь, яку ми повинні берегти і передавати з шаною і повагою нашим дітям та онукам».

Український інформаційно-видавничий центр «Галактика» започаткувала Національний проєкт «Гордість нації» про кращих представників українського народу.

Видання планує висвітлити успіхи, досягнення людей – меценатів і благодійників, політичних і громадських лідерів, працівників охорони здоров’я, освіти і культури, інших галузей економіки, усіх, хто своєю працею покращують і розвивають українське суспільство кожного дня і творять історію України.

Проєкт здійснюється за підтримки та участі першого Президента України, Верховної Ради України та народних депутатів, органів державного управління та місцевого самоврядування, громадських організацій.

У рамках проєкту лауреатів буде вшановано орденом «Гордість нації», Почесною грамотою та Книгою пошани «Гордість нації».

За підсумками Проєкту урочистості відбудуться у березні 2020 року в місті Києві у залі урочистих подій Будинку офіційних прийомів Державного управління справами Офісу Президента України.

У Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочалось професійне навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з ділової української мови.

Навчання проводиться на виконання державного замовлення з підвищення рівня мовної компетентності публічних службовців регіону, заходів із реалізації «Програми підтримки української мови в Черкаській області на 2017–2020 роки» та з метою зміцнення статусу української мови у державному діловому спілкуванні.

У Степанецькій ОТГ відкрили діяльність Центру активного довголіття. Реалізувати цю благодійну акцію вдалося завдяки сприянню проєкту Благодійного фонду «МХП – Громаді». Його мета – сприяти в організації якісного дозвілля людей літнього віку, яке включатиме зустрічі з цікавими людьми, різноманітні майстер-класи, допомогу у користуванні сучасними технологіями, діалог між різними поколіннями тощо.