понеділок, січня 27, 2020

У обласному краєзнавчому музеї відкрито виставку «Мій дивосвіт» Тетяни Сосуліної – члена Національної спілки художників України, учасника міжнародних, всеукраїнських та місцевих художніх виставок, міжнародних бієнале та трієнале текстилю.

А нині мисткиня вирішила поділитися своєю майстерністю з відвідувачами обласного краєзнавчого музею.

143 команди з усієї Черкащини взяли участь у регіональному фестивалі FIRST LEGO League, який відбувся 25 січня у Черкасах. Привітав та підтримав юних робототехніків і голова обласної ради Анатолій Підгорний.

– За 4 роки проведення фестивалю кількість учасників збільшилася в рази – з 90 до 500 і це не може не радувати. Адже все більше дітей області отримують можливості долучитись до цього напрямку, до сучасних інновацій та можуть реалізувати свій творчий потенціал, власні ідеї та проєкти. Зі свого боку обласна рада докладатиме всіх зусиль аби кількість таких дітей тільки зростала, – прокоментував Анатолій Підгорний під час відкриття змагань.

Кожного року команди готують проєкт із нової теми, яку оголошує FIRST Lego League. Темою Сезону 2019-2020 стала «CITY SHAPER – формуй місто» присвячена дослідженню та вирішенню проблем зростаючих мегаполісів і розбудови розумної, зручної та доступної інфраструктури для мешканців міст.  

Як повідомляють на офіційній сторінці Руськополянської ОТГ, незабаром у громаді відкриють поліцейську станцію, яку вже облаштували в адмінприміщенні Центру безпеки громадян. Тут створено робочі місця для двох офіцерів.

 

Днями Паланська об’єднана територіальна громада приймала гостей з  Нью-Йорка, а саме спеціалістку з міжнародних комунікацій компанії OSC  Лорну Тихостоп та дизайнера, сценариста Стерлінга Райбера. Мета їхнього візиту – збір інформації про досвід впровадження геоінформаційної системи управління земельними ресурсами в Паланській громаді за підтримки Проекту USAID «Агросільрозвиток» в Україні.

Кращі учні спортивних та освітніх закладів, які здобули перемогу в обласних та всеукраїнських конкурсах та випробуваннях, отримують щомісячну стипендію сільської ради Червонослобідської ОТГ Черкаського району, інформує Суспільне.

За словами заступниці сільської голови села Наталії Ярошенко, отримують стипендії із бюджету об’єднаної територіальної громади 34 учні двох шкіл села Червона Слобода.