вівторок, січня 14, 2020

Із 01 січня 2020 року розпочався черговий етап подання до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – Реєстр), щорічних електронних декларацій за 2019 рік відповідно до Закону України «Про запобігання корупції».

Національне агентство з питань запобігання корупції акцентує увагу на тому, що потрібно зробити декларанту.

По-перше, перевірити адресу електронної поштової скриньки, яка вказана у персональному кабінеті Реєстру.

По-друге, перевірити термін дії та працездатність кваліфікованого електронного підпису для роботи з Реєстром.

На Черкащині продовжуються Різдвяні вітання і святкування, адже у післяноворічні дні та Різдво приходять Щедрий вечір, Меланки і Василя, а там і Водохреща.

Але найбільше із них діти і дорослі полюбляють свято Василя, який споконвіку вважається покровителем землеробства. Отож, обряд і дії цього дня носять магічний характер. Всі щедрівки – радісні, оптимістичні, в них бажають щастя, здоров’я, багатства та успіхів.

Згідно традицій, зимові свята на Черкащині продовжуються до Водохреща. Обдаровувати побажаннями, привітаннями, подарунками, то давня добра традиція в ці дні. Ніхто не заперечить, що найкращі подарунки рідним, – виготовлені власними руками. Особливої популярності на сьогодні набувають еко тренди. А якщо це ще у давніх колоритних  етно уподобаннях та візерунках.

Черкаський обласний краєзнавчий музей намагається бути в тренді всіх нових або забутих традицій, обрядів, що відроджуються. Саме тому започаткував серію майстер-класів із виготовлення етно еко торбинок.

Як інформують у Черкаській районній раді, днями проведено нараду з сільськими головами району за участю начальників управлінь, відділів райдержадміністрації, працівників районної ради та низки керівників установ, організацій району.