понеділок, січня 13, 2020

На сьогодні обласна державна адміністрація напрацьовує Програму соціально-економічного розвитку на 2020 рік, яку планують розглянути на наступному пленарному засіданні обласної ради.

З цією метою проведено нараду керівництва облдержадміністрації та обласної ради, на якій обговорено нагальні питання для визначення пріоритетів та конкретних завдань і внесення їх до цього документу.

Варто зазначити, що на порядок денний пленарного засідання вже подано біля 40 питань. Найактуальніші стосуються діяльності обласних комунальних закладів, сфер освіти та охорони здоров‘я.

У центрі уваги депутатів обласної ради – забезпечення потреби мешканців області інсуліном, робота Черкаського обласного центру служби крові «Черкаси-плазма», діяльність у сфері  будівництва та реконструкції об’єктів.

Ці та інші питання було обговорено в конструктивному діалозі. Такі наради плануються проводити систематично.

Як інформують у Черкаській районній раді, проведено засідання постійної комісії районної ради з питань економічного розвитку села, комунальної власності та державної регуляторної політики, у роботі якої взяли участь голова районної ради Олексій Собко, заступник голови районної ради Сергій Степанюк, працівники виконавчого апарату районної ради, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники комунальних підприємств районної ради.

Голова постійної комісії, депутат районної ради Петро Коренюк ознайомив присутніх з порядком денним та запропонував перейти до розгляду питань.

За інформацією на Урядовому порталі, Державна служба зайнятості започаткувала новий проект для успішного працевлаштування українців – Освітній портал державної служби зайнятості (http://skills.dcz.gov.ua/).

«Новий сервіс допоможе безробітним розвивати власні навички, необхідні для вдалого працевлаштування, отримати нові компетенції та пройти професійне навчання», - коментує директор Державного центру зайнятості Ольга Макогон.

Новий сервіс дозволить:

На базі комунального закладу «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми» Черкаської обласної ради проведено обласний методичний вернісаж на тему «Інноваційні підходи до управління системою методичної роботи».

У заході взяли участь 37 представників закладів позашкільної освіти, методистів відділів освіти Черкаської області.

Відкрили обласний методичний вернісаж та привітали його учасників директор комунального закладу «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми» Людмила Давиденко та директор комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Павло Торба.