п'ятниця, січня 3, 2020

За повідомленням обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради, на базі комунального закладу проведено обласний фестиваль «Щедрівочка – щедрувала». Головна його мета – відтворення та збереження народних традицій Черкаського краю.

У заході взяли участь учнівські колективи м. Черкаси, Драбівського та Смілянського районів, Березняківської, Великохутірської та Медведівської ОТГ. Загалом число учасників фестивалю становила 75 осіб.

У фондах обласного краєзнавчого музею зберігається велика колекція народних (хатніх) ікон, які зібрані з різних куточків Черкащини. Фахівці та експерти відносять їх до народних ікон Середньої Наддніпрянщини 18 - 19 століть.

Напередодні Нового року та Різдва Христового краєзнавчим музеєм вирішено організувати їх виставку, на якій презентувати відвідувачам 50 найкращих раритетних ікон.

Як інформують у Червонослобідській ОТГ Черкаського району, в об’єднаній територіальній громаді планують уже цього року відкрити Територіальний центр соціального обслуговування, щоб поліпшити обслуговування самотніх людей похилого віку.

На організацію та облаштування комунального закладу у сільському бюджеті передбачили 1,6 млн грн.

 

Особлива духовна радість обіймає кожного українця в світлий день Різдва Христового, сповнюючи серця теплом та вірою. Українське Різдво – це красиві давні традиції, впізнавані у світі колядки і вертепу. В цей незвичайний день щирим і сповненим радості привітанням: «Христос народився! Славімо його!» ми прославляємо одну з найвеличніших подій Священної історії.

Напередодні різдвяно-новорічних свят за ініціативи Черкаської обласної організації Національної спілки художників України у центральній виставковій залі музею відкрилася виставка «Різдвяна», що стала вже традиційною.

Як інформує Прес-служба Мінекономіки,  27 грудня Уряд схвалив законопроект про підвищення зайнятості населення, розроблений фахівцями Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. 

Розробка нового закону була на часі, адже Кодекс законів про працю давно не захищає працівників. Діючий документ датований 1971 роком, тому не передбачає офіційної фіксації сучасних форм праці - фрілансу, дистанційної, домашньої або тимчасової роботи та ін. Через відсутність законодавчого регулювання, альтернативою для багатьох різновидів сьогочасних трудових відносин стала нелегальна зайнятість. Тому зростає робота в «тіні», зарплати у конвертах, складність у пошуку роботи, фактична відсутність захисту працівників приватного бізнесу. 

За словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова,  законопроект дозволить збалансувати ринок робочої сили, вивести із тіні заробітні платні та пришвидшити економічне зростання.