вівторок, грудня 17, 2019

За інформацією Степанецької громади, днями проведено черговий аукціон з продажу права оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Вже вкотре земельні торги з продажу права оренди у формі аукціону здійснила Товарна біржа агропромислового комплексу центральних областей України.

На виконання державного замовлення на підвищення рівня мовної компетентності публічних службовців регіону, заходів із реалізації «Програми підтримки української мови в Черкаській області на 2017–2020 роки» та для зміцнення статусу української мови у державному діловому спілкуванні, у Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проведено постійно діючий семінар «Ділова українська мова для державних службовців».

 

Публічне представлення та громадське обговорення проєкту обласного бюджету на 2020 рік проведено учора у малій залі засідань Будинку рад.

До обговорення, окрім головних розпорядників коштів обласного бюджету – керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, було запрошено також представників громадських організацій, волонтерів та всіх зацікавлених осіб.

Обговорення проведено за участі голови обласної ради Анатолія Підгорного, голови облдержадміністрації Романа Боднара, заступника голови обласної ради Андрія Сегеди, керівників фракцій політичних партій та деяких депутатів обласної ради.

За повідомленням комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради», на його базі проведено обласний семінар-практикум педагогічних працівників спортивно-технічного профілю.

У семінарі взяли участь 30 керівників гуртків з міст: Черкаси, Ватутіне, Сміла, Золотоноша, Тальне, Христинівка, Шпола, Умань, смт Чорнобай та села Мошни.

Директор комунального закладу Павло Торба привітав учасників цьогорічного заходу та ознайомив присутніх з концепцією подальшого розвитку позашкільної освіти Черкащини.

За повідомленням Української асоціації районних та обласних рад, оприлюднений текст Президентського Закону «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» врахував пропозиції Української асоціації районних та обласних рад, що були надані цієї осені.

Так, у разі схвалення Законопроєкту, окружні (чинна назва — районні) та обласні ради отримають виконавчі комітети, представляти державу будуть префекти, а також конкретно визначатиметься матеріальна і фінансова основа місцевого самоврядування.

Тепер детальніше.

Адміністративно-територіальний устрій формуватиметься з трьох ланок, втім теперішня назва субрегіональної ланки – «район» матиме назву «округ». Тож пропонується така система: громада-округ- область.