понеділок, грудня 16, 2019

Міністерством економіки України разом зі Світовим банком та Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) в м. Києві проведено конференцію щодо розвитку державно-приватного партнерства (ДПП) в Україні.

Участь у роботі конференції взяв перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Сьогодні відповідно до графіка своєї роботи заступник голови обласної ради Андрій Сегеда провів прийом громадян з особистих питань.

Так, до заступника голови із колективною заявою звернулася голова Черкаської обласної організації інвалідів «Союз організації інвалідів України» Лідія Чаплюк з приводу надання допомоги і звільнення громадської організації від оплати за оренду майна.

Лідія Федорівна повідомила, що громадська організація, яку вона очолює, орендує невелику кімнату у комунального підприємства, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області.

Раніше громадська організація мала підтримку у своїй діяльності у вигляді оплати орендованого приміщення за 1 гривню, як і низка інших бюджетних організацій. Однак уже другий рік не користується такою пільгою, хоч її згідно чинного законодавства ніхто не відміняв.

13 грудня 2019 року під головуванням першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка проведено засідання комісії з оцінки корупційних ризиків в діяльності Черкаської обласної ради.

Відповідно до процедури щодо періодичного моніторингу Антикорупційної програми Черкаської обласної ради на 2019 рік члени комісії проаналізували виконання відповідних заходів за третій квартал та за результатами обговорення підготовлено звіт.

 

За інформацією Степанецької ОТГ, у громаді працюють над підвищенням безпеки життя громадян.

З цією метою у Степанцях уже сформували добровільні патрульні групи, які будуть спостерігати за порядком у селах ОТГ і допомагати людям у надзвичайних ситуаціях.

Наступним кроком є встановлення камер відеоспостереження у населених пунктах громади. Завдяки відеоконтролю буде здійснюватися моніторинг і своєчасне інформування про всі правопорушення у населених пунктах громади.

 

13 грудня для представників обласної та районних рад в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», що впроваджується Асоціацією міст України у партнерстві з Українською асоціацією районних та обласних рад за фінансової підтримки USAID, проведено одноденну фахову майстерню на тему: «Стан та перспективи реформування вторинної медичної допомоги». Таке засідання на Черкащині проводиться не вперше.

Як повідомив на початку роботи координатор проекту, експерт з медичних питань УАРОР, член Координаційної Ради Української Медичної Експертної Спільноти Костянтин Надутий, заняття поділяється на дві частини та дискусії із запропонованої тематики, запитання і відповіді.