середа, грудня 11, 2019

Як інформує обласний художній музей, днями тут презентовано персональну виставку художника та різьбяра Василя Гелетка.

Джерелом високих морально-естетичних та етичних принципів і норм для автора є народна творчість, зокрема народна картина. Звідси і притаманне йому використання фольклорного, етнографічного матеріалу, як виразу народного духу, національної специфіки, що матеріалізовувались століттями.

Творчі мрії і бажання автора пов’язані з відображенням історії української держави, історичного минулого нашого народу, важливих для нинішнього самоствердження українців, адже художник глибоко переконаний у тісному взаємозв’язку поколінь.

Обласній організації краєзнавців – 30! Урочисті події з нагоди ювілею однієї з найавторитетніших громадських організацій Черкащини відбулися у Будинку вчителя.

Гостей заходу зустрічали змістовні виставки, на яких охочі мали можливість ознайомитися з найрізноманітнішим спектром краєзнавчих, дослідницьких робіт аматорів, звичайних ентузіастів, а також професійних працівників та науковців. Представлено було багато книг, альбомів, інших матеріалів багаторічних досліджень.

Як інформують у Шполянській ОТГ, міський голова Сергій Кравченко провів засідання із визначення кращих проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок бюджетних коштів громади.

Під час засідання тривав відкритий захист громадськими організаціями поданих конкурсних пропозицій. Порівнюючи з минулим роком цьогоріч на розгляд комісії подано значно більше цікавих та креативних проєктів.

Майже тридцять нових співробітників Територіального управління Служби судової охорони сьогодні в урочистій обстановці у будівлі Апеляційного суду Черкаської області прийняли присягу.

Привітати співробітників з пам’ятною подією у їхньому житті завітав заступник голови обласної ради Андрій Сегеда. Він, зокрема, сказав, що сьогодні територіальне управління Служби судової охорони в Черкаській області розпочинає нову власну історію. Водночас це історія становлення незалежних українських судів, охорону і безпеку відвідувачів судових процесів, самих суддів і працівників установ яких  вони мають забезпечувати.

Заступник голови районної ради Василь Латенко провів пленарне засідання Смілянської районної ради.

На початку він привітав із днем народження депутата районної ради Яну Придаток та з нагоди Дня місцевого самоврядування вручив Почесні грамоти обласної ради депутатам Олександру Зозулі, Віктору Золотоверхому і Василю Мельнику.

Потім головуючий оголосив хвилину мовчання за загиблими під час  проведення АТО/ООС і, зокрема, за уродженцем с. Малий Бузуків Дмитром Темним, який загинув 7 грудня цього року, а також за жертвами пожежі в Одеському коледжі.