четвер, грудня 5, 2019

Вчора голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний відвідав комунальне некомерційне підприємство «Черкаська обласна дитяча лікарня Черкаської обласної ради».

Директор закладу Микола Кондрацький розповів про сучасні методи лікування дітей, досягнення колективу, а також показав відділення лікарні.

У ході зустрічі обговорено питання готовності обласної дитячої лікарні забезпечити якісною медичною допомогою третинного рівня дітей області відповідно до вимог пакетів медичних гарантій у обсягах: 12 тисяч за рік пролікованих у стаціонарних умовах, 45 тисяч осіб, які мають отримати консультаційні огляди та близько 10 тисяч дітей, що мають отримати невідкладну допомогу у цілодобовому травматологічному пункті.

5 грудня відзначається Міжнародний день волонтера. 

Основним питанням тридцять другої сесії Золотоніської районної ради став звіт голови Золотоніської районної ради про свою діяльність за період з листопада 2018 по листопад 2019 року.

Попередньо текст звіту було оприлюднено на сайті районної ради.

Виступаючи з інформацією на сесії, Валерій Саранча окреслив цілий ряд питань, над якими працювала Золотоніська районна рада протягом звітного періоду спільно із райдержадміністрацією та сільськими радами району. Він зауважив, що рада у звітному періоді працювала стабільно, намагаючись ефективно виконувати зобов’язання перед громадою району. Сесії проводилися у відкритому режимі із запрошенням депутатів різних рівнів, сільських голів, районних служб, силових структур, представників засобів масової інформації.

Так, за словами Валерія Саранчі, основні зусилля протягом звітного періоду було спрямовано на різні сфери економічного, соціального та культурного життя району.

5 грудня 2019 року під головуванням першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка як голови комісії проведено засідання з визначення кандидатури на вакантну посаду керівника комунального закладу.

Згідно положення членами комісії, крім посадовців обласної ради, які згідно службових обов’язків курують цей напрямок роботи, є представники громадських організацій та представники колективу, на який оголошено вакансію.

Згідно чинного законодавства цього разу було оголошено проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора комунального закладу «Будищенського психоневрологічного інтернату», що у Звенигородському районі.

4 грудня 2019 року у Державному навчальному закладі «Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів» відкрито новий навчально-практичний центр з металообробки за професією «Верстатник широкого профілю».

Як інформують у Черкаському обласному краєзнавчому музеї, днями відкрито авторську виставку «Від традиції до сучасного стилю» майстринь, членів Національної Спілки майстрів народного мистецтва Катерини Миронюк та Наталії Крамної-Таран.

Майже два роки вони готували її відкриття. У тісній співпраці з відділом етнології їм вдалося опрацювати фондову етноколекцію та на її основі створити чудові репліки традиційного одягу, крайок та поясів різних технік плетіння, жіночих та дівочих головних уборів, торбинок та сумок з елементами рушникових традиційних узорів Середньої Наддніпрянщини, а ще акцесуарів в етностилі.

З 1 січня 2020 року громадян України чекає нововведення при заповненні декларацій. Про це повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Суб’єктам декларування необхідно буде зазначати відомості про свій унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР) та вказати відповідні номери членів сім’ї. Такі зміни до статті 46 Закону України «Про запобігання корупції» набули чинності 18 жовтня 2019 року (Закон № 140-IX).