четвер, листопада 21, 2019

Навколо теми спроможності громад завжди було, а зараз значно побільшало дискусій і, подекуди, спекуляцій. Тому вкотре наголошую, основні критерії створення спроможної громади незмінні з 2015 року. А так звані «нові критерії», про які так багато говорять, - це рекомендації, а не вимоги Мінрегіону. Для обласних державних адміністрацій і самих громад це орієнтири, які на завершальному етапі реформи допомагатимуть «зважити спроможність» кожної громади, побачити її перспективи і прийняти обґрунтоване, а не лише емоційне рішення про подальший її розвиток.

Про це сказав заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час третьої конференції партнерів DOBRE «Стратегічний розвиток та інвестиції».

Місцеві вибори в Україні пройдуть восени 2020 року. Про це під час робочої поїздки в Запоріжжя повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

За його словами, місцеві вибори відбудуться після завершення децентралізації та ухвалення Виборчого кодексу.

– Якщо ми говоримо в цілому про вибори, то вони відбудуться після того, як закінчиться реформа децентралізації – це перше. Друге – після того, як буде ухвалено так званий Виборчий кодекс. Якщо ми говоримо про те, коли вони пройдуть, то це стовідсотково 2020 рік, швидше за все, осінь. Але не виключаю той факт, що на окремих територіях вибори можуть бути і раніше, – сказав Дмитро Разумков.

 

За інформацією порталу Децентралізація

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи – річниці початку доленосних для України подій Помаранчевої революції (2004 рік) та Революції Гідності (2013 рік).

Цього дня вшановується патріотизм і мужність громадян, які восени 2004- го та в листопаді 2013 – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору.

Як інформують у Лисянській районній раді, у Виноградському комунальному освітньому закладі наприкінці минулого тижня завершили роботи із заміни котла для обігріву навчального закладу. 
Варто зазначити, що попередній котел в рази перевищив свій економічний ресурс, адже вироблений він ще далекого 1969 року. П’ятдесят років безвідмовної роботи, однак на зміну вже давно прийшли котли з високою тепловіддачею, що дозволяє значно економити і фінансові, і теплові ресурси.
Голова районної ради Ярослав Попко, заступник голови райдержадміністрації Олександр Дубовий та заступник сільського голови с. Виноград Олександр Беліков перевірили виконання пуско-налагоджувальних робіт і залишилися задоволеними реалізованим проектом.
Для придбання нового котла з районного бюджету було виділено 300 тисяч гривень, Виноградська сільська рада надала 130 тисяч гривень. Спільними зусиллями було вирішено проблему. Відтепер школярі будуть навчатися у теплі. 

 

За інформацією Степанецької ОТГ, нещодавно було проведено пленарне засідання сесії, у якому взяли участь 14 із 22 депутатів сільської ради.
До порядку денного було подано 40 питань, серед яких обранці основну увагу приділили розгляду низки тих, що стосувалися земельних відносин та змін до місцевого бюджету.
У результаті обговорення з усіх питань ухвалено відповідні рішення.