понеділок, листопада 18, 2019

Що приховує мовчання інтроверта? Нерідко за ним цілий всесвіт, потрапити до якого можна лише за певних умов.

Саме такий ідеальний збіг обставин стався у четвер, 14 листопада, о 16.00 в Черкаському обласному художньому музеї.

Три художниці, чия практика охоплює різні медіа, але об’єднується чутливою виваженістю і любов’ю до лаконізму, відкрили спільну виставку «Три мелодії для інтроверта з олівцем».                 

Сьогодні, 18 листопада, заступник голови обласної ради Андрій Сегеда провів особистий прийом громадян.

Відтак, з різними проблемними питаннями на прийомі побувало понад десять осіб, які проживають у місті Черкаси. Здебільшого, люди просили матеріальної допомоги на лікування для себе або хворих родичів.

У приміщенні Черкаського обласного художнього музею з нагоди відзначення Міжнародного дня передчасно народженої дитини проведено доброчинну акцію такої ж назви. Її мета – привернути увагу суспільства до проблеми народження недоношених дітей, які з’явилися на світ і були змушені боротися за можливість жити.

Організатори заходу: управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації; КНП «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради»; КНП «Черкаський обласний центр громадського здоров’я Черкаської обласної ради».

Про це інформує прес-служба управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

За повідомленням комунального закладу «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими Черкаської обласної ради», на його базі проведено обласний семінар-практикум для керівників гуртків художньо-естетичного напрямку на тему «Шляхи вдосконалення професійної майстерності педагогів у закладах позашкільної освіти». 

У семінарі-практикумі взяли участь 35 педагогічних працівників закладів позашкільної освіти із 12 районів та 5 об’єднаних територіальних громад Черкаської області.

В області вкотре стартував відбір заходів з підтримки діяльності осередків національних творчих спілок Черкаської області. Він триватиме до 2 грудня, інформують у Департаменті культури та взаємозв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Мета конкурсу: відбір кращих заходів обласних осередків національних творчих спілок, спрямованих на розвиток національної літератури, культури та мистецтва, збереження та збагачення національної культурної спадщини регіону. Сума фінансування кожного поданого заходу за рахунок бюджетних коштів не має перевищувати 30 тис. грн.

Для участі у відборі учасники подають на реєстрацію секретарю робочої групи документи в паперовому та електронному вигляді. Зокрема, заявку на участь разом із реєстраційною карткою, опис проекту, кошторис, інформацію про діяльність, листи підтримки українською мовою в закритому конверті.