середа, листопада 13, 2019

За повідомленням Драбівської районної ради, під керівництвом її голови Володимира Дзеги за участю заступника голови – Тетяни Богославець та першого заступника голови райдержадміністрації Володимира Лободи проведено нараду з сільськими (селищним) головами та головами ОТГ.

У ході роботи учасники ознайомилися зі станом виконання планових показників місцевих бюджетів за листопад 2019 року, прогнозом з їх виконання за підсумками поточного року та  особливостями формування бюджету 2020 року, з якими ознайомила начальник фінансового управління райдержадміністрації Марина Сіпко. Зокрема, вона зазначила, що станом на 11.11.2019  до загального фонду бюджету району зібрано 117972,6 тис. грн., що становить 96,4% виконання планових призначень одинадцяти місяців, або менше на 4446,2 тис. грн.

За повідомленням Уманської районної ради, її голова Оксана Супрунець спільно з помічником народного депутата України Антона Яценка Іриною Плетньовою здійснила робочий виїзд у село Косенівка.

Основна мета поїздки – контроль за використанням коштів з проведення робіт щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки Герасимівка. Однак була іще одна причина – вивчення безпосередньо на місцевості можливості побудови парку «Мала Софіївка».

 

З метою обміну досвідом днями до Михайлівської об'єднаної територіальної громади завітала делегація Олександрівського району Кіровоградської області у складі голови районної ради Григорія Гончаренка, першого заступника голови райдержадміністрації Анатолія Каражбея та сільських голів.

На початку зустрічі Михайлівський сільський голова Василь Максименко ознайомив присутніх із практиками та результатами роботи об'єднаної територіальної громади.

Присутні також ознайомилися із досягненнями та напрацюваннями Михайлівської ОТГ, переглянувши презентацію.

Розпочався набір громад на участь в соціальному проекті «Громада спільних дій» від MLS group.

Проект передбачає вивчення громадської думки та розробку інструменту для систематичного моніторингу різних аспектів життя громади. Отриману інформацію громади зможуть використовувати для коригування місцевих програм, плану дій та іншої документації. Посилатись на дані досліджень можна при підготовці звітів, а також використовувати дані для промоційних матеріалів.

Заявки приймаються до 11 грудня 2019 включно.

Кількість громад-учасників дуже обмежена. Їх буде всього три.

Мета проекту: впровадити сталі практики партисипативного управління в громадах

Хто може взяти участь: об’єднані територіальні громади з будь-яких куточків України

Як інформують в обласному Центрі туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради, нещодавно в місті Миколаїв проведено Х Всеукраїнську краєзнавчу конференцію учнівської молоді «Мій рідний край, моя земля очима сучасників».

Участь у ній взяла і делегація Черкаської області в складі методиста Центру Турченюк Світлани та  вихованки гуртка «Краєзнавці-туристи», учениці 10-б класу Черкаського фізико-математичного ліцею Черкаської міської ради Бобкової Ірини.