вівторок, листопада 12, 2019

Наприкінці минулого тижня проведено засідання робочої групи з питань розвитку системи громадського здоров’я.
У засіданні взяла участь велика кількість фахівців, зокрема: голова благодійної організації БО «100 % Життя Черкаси», голова робочої групи Несват Н.А.; в.о. директора КНП «Черкаський обласний центр громадського здоров’я Черкаської обласної ради», головний позаштатний спеціаліст з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу Управління охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації, заступник голови робочої групи Левченко П.Ю.; головний спеціаліст відділу організації надання медичної допомоги дорослому населенню, матерям та дітям Управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації, секретар робочої групи Продайвода О.В.,

 

Починаючи з листопада 2019 року українці будуть отримувати квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу – без урахування пільг та субсидій.

Це пов’язано із новим механізмом нарахування пільг на ЖКП, який вступив в силу з 1 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, що відтепер пільга надається у грошовій формі органами соціального захисту населення.

Розраховані суми пільг перераховуватимуться АТ «Ощадбанк» для подальшого проведення ним розрахунків з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика (безготівкова форма).

Пільговикам, які подали заяву до органу соціального захисту населення на отримання пільги готівкою, виплата буде здійснюватися у готівковій формі у зазначений у заяві спосіб (банк або пошта).

З 8 по 10 листопада 2019 у Кам’янській громаді проходив XVII Всеукраїнський дитячий музичний конкурс пам’яті П. І. Чайковського.

Першого дня конкурсу учасники завітали в музеї О. С. Пушкіна і П.І. Чайковського, а також побували на літературно-мистецькому вечорі «Самітник у княжій мантії» (Кароль Шимановський) в історичному музеї.

12 листопада 2019 року Верховна Рада України прийняла за основу урядовий законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей)» №2189 від 30.09.2019.

Важливою новацією законопроекту є норма, якою встановлено, що об'єднання громад має відбуватися виключно за перспективним планом формування громад області. Це означає, що будь-яке хаотичне об’єднання тепер буде недопустиме.

Також у проекті закону йдеться, що перспективні плани, як і тепер, розроблятимуть обласні державні адміністрації і затверджуватиме Уряд. Але процедура створення перспективних планів більше не передбачатиме етапу схвалення цих документів обласними радами.

8 листопада  2019 року відбулося засідання чергової двадцять п’ятої сесії Катеринопільської районної ради сьомого скликання, яку провів голова районної ради Віталій Верета. 

У роботі пленарного засідання взяли участь заступники голови райдержадміністрації, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, громадських організацій,  сільські, селищні голови, старости.

Перед тим, як розпочати роботу сесії присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих земляків під час бойових дій на Сході України, що загинули на війні, відстоюючи та захищаючи Україну, її свободу, незалежність і територіальну цілісність.