понеділок, листопада 11, 2019

ГО “Екоклуб” за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії в Україні шукає активні громади для участі у проекті «Просування сталих енергетичних рішень в громадах (приклади з практики)».

Відібрані учасники проекту зможуть:

  • підвищити знання про «зелену енергетику»;
  • налагодити співпрацю між місцевою владою, бізнесом та активістами для енергетичного розвитку громади;
  • отримати фінансову підтримку проектів зі зменшення споживання енергії та викидів парникових газів.

Заявниками можуть бути офіційно зареєстровані на момент подачі заявки:

Першу в Україні онлайн базу артефактів Трипільської культури презентували у державному історико-культурному заповідникові, що у селі Легедзине, на Тальнівщині, - інформує UA:Черкаси.

Як розповідає директор заповідника Владислав Чабанюк, 500 тисяч гривень на реалізацію цього проекту спрямував Український культурний фонд, ще 140 тисяч гривень надійшло з обласного бюджету.

Керамічні вази, металеві наконечники, залишки фасаду житла прадавнього населення відтепер можна побачити в інтернеті. Кілька кліків на смартфоні і перед користувачами з’являється онлайн-ресурс. Розробник сайту Ігор Кондратюк розповідає, – спочатку створили макет, потім над ним працювали програмісти.

 

11 листопада 2019 року перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко як голова комісії з проведення конкурсного відбору на зайняття посади директора Будищенського психоневрологічного інтернату провів її засідання.

На початку роботи відповідно до порядку денного засідання присутніх було ознайомлено з розпорядженням обласної ради щодо оголошення конкурсу та формування складу комісії.

Далі згідно з чинним законодавством голова комісії повідомив усіх про вимоги та обмеження, встановлені Законом України «Про запобігання корупції», у тому числі з механізмом повідомлення членом Комісії про конфлікт інтересів та його подальшими діями.

Було обговорено порядок голосування при розгляді кандидатур та визначенні переможців конкурсу; про встановлення вимог до претендентів та їх конкурсних пропозицій; встановлення регламенту виступів та обговорення членами комісії претендентів, визначення часу і дати проведення відповідного конкурсу.

 

Нещодавно у Шполянській міській ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 закінчили ремонт стелі у навчальному кабінеті для першокласників. Про це зазначила директорка школи Світлана Сотник.

Керівниця розповіла за давно існуючу проблему — протікання шкільної покрівлі, яка роками не вирішувалась і призвела до виникнення плісняви на стелях шкільних кабінетів. В минулому році за кошти міського бюджету у школі №5 почали ремонтні роботи, видалили зони із грибком та пліснявою, провели шпаклювання, для декору все це зашили підвісною стелею «Армстронг». Першочергово відремонтували два кабінети, де проблема стояла найгостріше. Цьогоріч роботи продовжили і оновили стелі ще у двох класних кімнатах, на поточний ремонт яких витратили майже 37 тис. грн.

Пліснява та грибки у закладах освіти, це явище не лише неприємне, але це також пряма загроза здоров’ю учнів і працівників закладу, тому у міській раді до таких проблем ставляться із особливою увагою і вирішують першочергово.

Про це днями в ході наради за участі представників структурних підрозділів виконавчого комітету та інших організацій і установ міста,  які опікуються питаннями дітей, повідомила заступник міського голови Канева Наталія Матінова.

Започаткована ініціатива Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) у 1996 році. На сьогодні до руху долучилися вже понад 3000 муніципальних округів у 38 країнах на п’яти континентах, що загалом охоплює понад 30 мільйонів дітей.

Україна приєдналася до ініціативи у 2018 році. На сьогодні стати дружніми до дітей та молоді висловили бажання понад 160 громад, 30 з яких вже здійснили відповідні заходи та отримали технічну підтримку від ЮНІСЕФ, а 17 громадам надано статус кандидата в учасники.