вівторок, листопада 5, 2019

Зарплати всіх освітян у новому році мають зрости на 9%, а молоді вчителі зі стажем до 10 років, що сьогодні отримують найменшу зарплату, наприкінці року отримають виплату у розмірі 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб станом на 1 січня 2020 року – майже 21 тис. грн. Про це йшлося на презентації Урядом доопрацьованого Державного бюджету-2020 5 листопада 2019 року.

Загалом передбачається, що таку додаткову виплату отримають 73,9 тис. освітян.

5 листопада 2019 року під головуванням першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка як голови комісії з визначення кандидатур на вакантні посади керівників комунальних підприємств, закладів та установ продовжили проводити засідання, на яких визначали переможців.

Цього дня заслуховували кандидатів на посади директорів Шевченківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю Черкаської обласної ради та комунального закладу «Бабанська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради».

До участі в конкурсі на посаду директора Шевченківської спеціалізованої ЗОШ-інтернату з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю Черкаської обласної ради відповідну заяву і документи подала Оксана Грицай, яка понад 24 роки працює в цьому навчальному закладі.

Після перерви сьогодні було продовжено пленарне засідання позачергової сесії. Відкрив і вів його голова обласної ради Анатолій Підгорний.

На початку роботи присутні на сесії вшанували хвилиною мовчання загиблих  військовослужбовців та мирних жителів у зоні АТО і Операції Об’єднаних сил.

Далі голова обласної ради Анатолій Підгорний від імені депутатського корпусу обласної ради привітав Романа Боднара з призначенням на посаду голови облдержадміністрації, побажав успіхів у подальшій роботі та зазначив при цьому про підтримку депутатів обласної ради та конструктивну співпрацю.

Як інформують у КП «Черкасиоблкіно», для школярів старших класів сіл Байбузи, Тубільці, Березняки, Первомайськ, Кумейки, Яснозір’я впродовж останнього тижня «Черкасиоблкіно» проведено показ історичного документального фільму «Рубіж».

Після його перегляду своїми враженнями поділилася вчителька історії Байбузівської загальноосвітньої школи I-III ступенів Тетяна Должикова. Ось що вона сказала:

За повідомленням комунального закладу «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми  Черкаської обласної ради», відповідно до плану його роботи на базі Корсунь-Шевченківського районного центру дитячої та юнацької творчості проведено обласний семінар-практикум для керівників гуртків еколого-натуралістичної творчості за темою: «Формування ціннісних орієнтирів освітнього процесу у  закладах позашкільної освіти».

Учасників семінару-практикуму привітали начальник відділу освіти Корсунь-Шевченківської райдержадміністрації Оксана Грушевська, директор КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради» Людмила Давиденко, завідуюча лабораторією виховної роботи КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників» Валентина Кудін.