понеділок, листопада 4, 2019

Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області систематизує інформацію про земельні ділянки, право власності (користування) на які виникло до 01.01.2013 року й посвідчене державними актами (договорами оренди) та відомості про які не внесені до Державного земельного кадастру (ДЗК).

Якщо ж відомості про земельну ділянку не внесені до ДЗК, то таку ділянку неможливо продати, подарувати, успадкувати, віддати в заставу, здійснити поділ або об’єднати, здати в оренду тощо. Саме тому Держгеокадастр Черкаської області звертає увагу громадян, органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій на необхідність невідкладного внесення відомостей про земельні ділянки до ДЗК. Адже реєстрація земельних ділянок у ДЗК гарантує належний захист державою суб’єктів права власності й господарювання, створення сприятливих умов для ведення бізнесу. Внесення відомостей до ДЗК здійснюється на підставі затвердженої документації із землеустрою.

Сьогодні Перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов представив нового голову Черкаської обласної державної адміністрації Романа Миколайовича Боднара.

Ця подія відбулася у великій сесійній залі Будинку рад. У заходах взяли участь голова обласної ради Анатолій Підгорний, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, керівники фракцій політичних сил в обласній раді, представники центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів облдержадміністрації, представники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації тощо.

Згідно плану семінарів-практикумів для педагогічних працівників закладів позашкільної освіти Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді проводить цикл екологічних тренінгів з моніторингу стану навколишнього природного середовища.

Перший тренінг з цього циклу «Моніторингові дослідження біологічного різноманіття: флора та фауна» пройшов у м. Києві 29-31 жовтня 2019 року на базі Національного еколого-натуралістичного центру, учасниками якого стали педагоги комунального закладу «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими учнями Черкаської обласної ради»: заступник директора з навчально-виховної роботи Валентина Баданюк та завідуюча методичного відділу Ніна Іващенко.

Учасниками тренінгу були вчителі природничих дисциплін закладів загальної середньої освіти, завідуючі відділами екології, методисти та керівники творчих учнівських об’єднань екологічного напряму закладів позашкільної освіти з різних областей.

Проведення форуму передбачено Планами реалізації Стратегії розвитку Черкаської області на період 2015 - 2017 та 2018 - 2020 років.

Він розпочне свою роботу 7 листопада о 08.30 у Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації: м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, 17.

Форум вже має свою історію та традиції.

Підвищення рівня культури мовлення державних службовців є важливим чинником формування цілісної національної ідентичності українського народу і підвищення ролі державних інститутів.

Публічний службовець має бути ефективним оратором під час проведення ділових нарад та спілкування з громадянами, тому вміння правильно й чітко висловити свої думки, володіти мистецтвом публічної мови є складовими іміджу сучасного посадовця.