вівторок, жовтня 22, 2019

22 жовтня 2019 року в Будинку учителя проведено дев’яту звітно-виборну конференцію обласної організації ветеранів Черкаської області. Привітати ветеранів Черкащини завітав перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Добровільний етап об’єднаних громад незабаром закінчиться. Це факт, підтверджений планами Уряду, Парламенту, Офісу Президента. Про це вже давно говорять і самі представники громад. Дійсно, п’ять років реформи — достатньо для обговорень на місцях, для прийняття рішень. Хто за цей час не захотів добровільно об’єднатися, вже, мабуть, і не захоче. Крім того, прикладів успіху об’єднаних громад достатньо, щоб усі зрозуміли – об’єднання — це оптимальний шлях для створення спроможного місцевого самоврядування у містах і селах. Тому держава і планує найближчим часом завершувати об’єднання у адміністративний спосіб. З цим погоджуються і експерти, і громадянське суспільство, і представники місцевого самоврядування. Але, як і коли закінчувати з добровільністю – думки різняться.

Спочатку кінцева дата – потім карти

Сьогодні Кам’янська громада продовжує працювати над втіленням проекту реконструкції Тясминського каньйону – на понад 7 мільйонів гривень, виділених Європейським Союзом. Тут планують облаштувати три джерела, прибережну зону,  причал для човнів, придбати човни і катамарани, зробити пішохідні доріжки, оглядові майданчики, сходи, місця для купання та відпочинку, придбати   сміттєві  баки з можливістю сортування сміття. Також, громада планує очищення самої річки Тясмин – уже виготовлено проект, який  збираються передати  Мінекології та Агенції водних ресурсів – аби цей об’єкт включили на 2020 рік до перелік  природоохоронних об’єктів, що потребують реконструкції та розвитку.

Голова Канівської районної ради Микола Зоць провів засідання тридцять дев’ятої  позачергової сесії районної ради VІІ скликання.

У роботі сесії взяли участь, сільські голови, голови ОТГ, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ та організацій та представники засобів масової інформації.

На початку сесії голова районної ради привітав депутатів та керівників установ і підприємств органів місцевого самоврядування із днем народження, які відзначали в міжсесійний період.

У ході розгляду питань порядку денного, депутати внесли зміни до рішення районної ради від 10.06.2019 №36-4/VII «Про передачу бюджетних установ  (комунальних закладів) із спільної власності територіальних громад сіл Канівського району у власність Таганчанської сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області» та до рішення районної ради від 22.12.2018 №28‑14/VII «Про районний бюджет на 2019 рік».

Днями в КЗ «Обласний Центр роботи з обдарованими дітьми» проведено семінар-фестиваль «Сонячні кларнети» для літературно обдарованої учнівської та студентської молоді. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомила кандидат педагогічних наук, методист Малої академії наук, письменниця, депутат обласної ради Валентина Коваленко.

«Вже вдруге організовую цей чудовий захід разом із черкаським відділенням Малої академії наук, обласною письменницькою організацією та осередком Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Фундація регіональних ініціатив», – пише Валентина Михайлівна. – Творче спілкування із ровесниками, відомими черкаськими майстрами слова (через майстер-класи; «поетичні альтанки»; квести; літературні погостини, подіуми та пленери, творчі самопрезентації, колективне редагування власних творів…) – стало справжнім святом духу.