п'ятниця, жовтня 11, 2019

11 жовтня 2019 року розпочала роботу тридцята друга сесія обласної ради. Пленарне засідання відкрив і вів перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

У роботі сесії взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, голови районних рад та ОТГ, керівники райдержадміністрацій та центральних органів виконавчої влади в області, представники засобів масової інформації та громадськості.

Розпочинаючи роботу сесії, депутати обласної ради вшанували хвилиною мовчання загиблих у зоні АТО та Операції об’єднаних сил.

Далі головуючий оголосив заяву групи депутатів про утворення нової депутатської групи «Шевченків край», до складу якої увійшли Сергій Буцько, Віталій Веретільник, Володимир Доманський, Анатолій Коверський, Володимир Коломієць, Іван Павленко, Микола Овчаренко та Анатолій Яріш.

Переглянути склад міжвідомчих регіональних груп з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою та включити до цих груп представників регіональних відділень асоціацій органів місцевого самоврядування і експертів. Офіційний лист з такою рекомендацією Міністерство розвитку громад та територій направило обласним державним адміністраціям.

Інформацію про склад регіональних робочих груп до 18 жовтня облдержадміністрації мають надіслати до Мінрегіону.

У відомстві прокоментували, що участь представників асоціацій органів місцевого самоврядування у роботі над пропозиціями щодо майбутнього адмінтерустрою є визначальною.

Як інформують у Драбівській районній раді, днями голова районної ради Володимир Дзега провів нараду із головами місцевих рад за участю першого заступника голови районної державної адміністрації Володимира Лободи, заступника головного редактора приватного підприємства «Редакція газети «Драбівщина» Тамари Комнатної керівників підприємств, установ та організацій району.

На нараді було розглянуто ряд важливих питань. Зокрема, начальник фінансового управління районної державної адміністрації Марина Сіпко проінформувала присутніх про підсумки виконання планових показників місцевих бюджетів за 9 місяців 2019 року та завдання щодо їх виконання у 2019 році.

Голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я Віктор Парамонов провів її засідання, на якому депутати розглянули подані на чергову сесію обласної ради питання.

Спочатку заступник директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Митюк ознайомила присутніх зі змінами до рішення обласної ради від 18.12.2018 № 28-20/VII «Про обласний бюджет Черкаської області на 2019 рік».

Потім депутати розглянули питання щодо призначення Ірини Косенкової на посаду директора КНП «Черкаська обласна психіатрична лікарня Черкаської обласної ради», яка стала переможцем конкурсного відбору.

Як повідомляють у обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, з метою підвищення професійного рівня та правової свідомості, формування однакового підходу до розуміння і застосування норм антикорупційного законодавства проведено короткостроковий тематичний семінар «Запобігання та протидія проявам корупції» для публічних службовців області.

Антикорупційна реформа – одна із найскладніших та найбільш комплексних реформ, що проводить сьогодні держава. Тому системне оновлення знань публічних службовців з питань дотримання антикорупційного законодавства, обговорення шляхів запобігання корупційним проявам, окреслення антикорупційних механізмів та превентивних заходів, що виступають бар'єрами на шляху вчинення корупційних правопорушень, є важливою складовою прогресу антикорупційної реформи в регіоні і в державі.