п'ятниця, жовтня 4, 2019

3-4 жовтня у Житомирі проходив Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь.

Черкащину представляли  перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко та голова обласної державної адміністрації Ігор Шевченко.

4 жовтня 2019 року голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового розвитку та земельних відносин Олександр Лупашко провів її засідання, на якому розглянуто питання, що подано до чергової сесії обласної ради.

У рамках підготовки до пленарного засідання сесії обласної ради проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, використання природних ресурсів та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Вів засідання заступник голови постійної комісії депутат Володимир Ніжніков.

У центрі уваги членів комісії перебували питання про території та об’єкти природно-заповідного фонду Черкаської області та внесення змін до програми охорони навколишнього природного середовища на 2016-2020 роки.

З обох питань порядку денного інформувала присутніх на засіданні  начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олена Звягінцева.

«Купівля товарів в Інтернет-магазинах стає все більш популярною. Це зберігає наш час, кошти та дає більше можливостей для вибору», - розповідає Олександр Свіренюк, начальник Головного територіального управління юстиції у Черкаській області. Але є й ризики. Як вберегти й захистити себе від шахраїв, забезпечити безпечну купівлю в Інтернеті, розглянемо в подавльшій публікації.

Найперше – відправлення товару з післяплатою. Післяплата – спосіб розрахунку, коли гроші за товар сплачуються у поштовому відділенні та за додаткову плату надсилаються продавцеві. При такій формі розрахунків можна оглянути товар прямо у відділенні та відмовитися від купівлі, якщо він вас не влаштував.

Наступне – повернення оплати через банк.  Якщо Ви вже оплатили покупку в Інтернеті, а продавець не відправив куплений товар , – зверніться до свого банку із заявою про повернення сплачених коштів. Банк пояснить, чи можливе повернення коштів, скоординує подальші дії та проведе розслідування.

Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області повідомляє, що за результатами моніторингу, здійсненого землевпорядною службою області, на Черкащині 36 ОТГ зареєстрували право комунальної власності на 44,4 тис. га (60,5%). Зокрема, 17 громад вже оформили всю землю. Решта – 18 громад – ще не приступала до зазначених робіт. А всього протягом 2018 – 2019 рр. передано в комунальну власність 54 об’єднаним територіальним громадам (ОТГ) 73,4 тис. га землі.

На початок вересня 2019 року об’єднані громади області надали дозволи на розробку документації із землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок загальною площею 1,8 тис. га, у постійне користування – 546,4 га та в оренду (без проведення земельних торгів) – 776 га. Із них уже затверджено документацію для надання у власність 904 га землі та 577,7 га – для надання в оренду. Також на площу 557,3 га поновлено договори оренди, що укладені раніше.