середа, вересня 18, 2019

Як інформує Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України, днями Уряд розглянув і затвердив проект Державного бюджету на 2020 рік та передав до Парламенту відповідно до вимог законодавства.

«Опрацьований документ ґрунтується на макропоказниках, які були затверджені ще весною. Окрім того, за два тижні ми подамо до Парламенту Програму дій Уряду, поділимося своїми думками про те, як ми бачимо інструменти економічного зростання. За потреби Мінекономіки перегляне макропоказники і ми зробимо відповідні зміни», - коментує документ Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Водночас, як відзначає Прем'єр-міністр України, найважливіше - закласти в проект Держбюджету-2020 цілком інший, ефективний, підхід до принципів фінансування видатків.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки № 798, цьогорічний конкурс проводитиметься відповідно до Положення про всеукраїнський конкурс «Учитель року» та Умов і порядку проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020».

Педагоги змагатимуться у п’яти номінаціях: «Зарубіжна література», «Історія», «Образотворче мистецтво», «Початкова освіта» та «Хімія».

Проводитиметься всеукраїнський конкурс у три тури:

  • перший - листопад 2019 року;
  • другий - грудень 2019 року - лютий 2020 року;
  • третій - квітень 2020 року.

Реєстрація учасників конкурсу триватиме з 16 вересня до 6 жовтня. Конкурс розпочнеться 1 листопада 2019 року із зонального етапу, переможці якого далі змагатимуться на регіональному рівні.

У Червонослобідській об’єднаній територіальній громаді  нараховують 133 учасники АТО та Операції об’єднаних сил. Депутати громади вирішили підтримати захисників і з цією метою ухвалили відповідну програму, спрямовану на соціальний захист односельців, які боронили і нині боронять незалежність України від збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також членів їх сімей та сімей загиблих.

На її реалізацію у 2019 році передбачили 295,5 тис. грн.

За інформацією Степанецької об’єднаної громади, днями на стадіоні «Маракана» у Степанцях провели змагання із нагоди Дня фізичної культури і спорту, Всеукраїнського олімпійського тижня та Дня масового футболу.

Сільський голова Степанецької ОТГ Олександр Яременко та начальник відділу освіти молоді та спорту  Тетяна Дорошенко щиро привітали спортсменів та вчителів фізичної культури зі святом.

У програму змагань були включені «Олімпійські старти», в яких взяли участь учні шкіл громади та Відкритий турнір з футболу «Олімпійський м'яч» серед юнаків 2002-2005 р. н. та 2006-2008 р. н. 

На турнір були запрошені гості з Ліплявської ОТГ, Бобрицького НВК, Межиріцької ЗОШ.

Під час заходу за чашкою кави  відбувся  діалог молоді з міським головою Ігорем Ренькасом, в ході якого обговорювали, дискутували і планували,  як покращити суспільне життя в місті.

Часто позитивним змінам у містах та селах перешкоджає те, що ініціативна молодь не знає, як донести до влади свої ініціативи. А влада часто не вміє зібрати ідеї серед мешканців громади для того, щоб міські проекти якнайповніше відповідали потребам людей.

Між представниками органів місцевого самоврядування і жителями громад подекуди відсутнє розуміння про те, що саме можна зробити в місті, які ресурси для цього потрібні, і як мешканці, насамперед, молоді активні люди, можуть бути залучені до прийняття рішень на користь громади.