п'ятниця, вересня 13, 2019

Як інформують в Черкаському краєзнавчому музеї, житель села Благодатне Золотоніського району передав до обласного краєзнавчого музею цінні експонати, які він знайшов на своєму обійсті..

Так, днями, прибираючи урожай на городі, Віталій Сергієнко натрапив на справжній скарб із минулого. Чоловік знайшов козацьку люльку ХVІІ ст. та натільний хрест, який датується початком ХХ ст. Незважаючи на доволі тривале перебування їх у землі, виявлені знахідки  збереглися у гарному стані.

Серед знахідок було й чимало інших цікавих дрібничок, які належали нашим предкам, однак ці виявилися найціннішими.

 

13 вересня 2019 року проведено 35-у сесію Тальнівської районної ради, яку за дорученням депутатів районної ради розпочала Валентина Сарана - депутат районної ради.

Перед початком сесії Валентина Петрівна зазначила, що 29 серпня  ми вшановували пам'ять Героїв, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність на Сході України.1 вересня  - початок Другої світової війни. 8 вересня на державному рівні вшановували пам'ять  потерпілих внаслідок депортації – примусового виселення українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944–1951 роках і запропонувала вшанувати їх пам’ять хвилиною мовчання.

Далі Валентина Сарана відкрила пленарне засідання і привітала депутатів районної ради, сільських голів, які відзначали свій день народження у міжсесійний період.

За повідомленням Монастирищенської районної ради, 12 вересня голова районної ради Микола Орендарчук провів позачергову сесію.

У роботі сесії взяли участь 23 депутати районної ради,  керівники установ та закладів освіти й охорони здоров’я району, сільські голови, представники засобів масової інформації.

До порядку денного пленарного засідання районної ради було подано 3 питання, які відповідно до Регламенту роботи районної ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

Першим було розглянуто звернення батьків дітей, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, з проханням надати можливість таким дітям відвідувати дитячі садки і школи.

Минулими вихідними на Черкащині проведено низку обласних фінальних змагань: у м. Черкаси – спартакіада державних службовців, в с. Руська Поляна – спортивні змагання серед ОТГ.

В епіцентрі спортивного життя стало і м. Городище, де традиційно вже десятки років приймають фінальні змагання «Найспортивніше село Черкащини» на призи Черкаської обласної ради.

Спортсменів і глядачів спортивного свята привітали заступник голови Городищенської районної ради Микола Панчишин, голова Федерації профспілок області Петро Шевченко, голова Черкаської обласної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Володимир Христенков, а також голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового розвитку і земельних відносин, депутат обласної ради Олександр Лупашко, а підтримати в нелегкому суперництві – голови районних рад та сільські голови сіл-учасників фіналу.

12 вересня відбувся спільний брифінг Віце-прем’єр-міністра – Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, Міністра інфраструктури Владислава Криклія та директора Програми «Ініціатива прозорості інфраструктури» (CoST) Джона Гокінса, присвячений передачі на баланс Міністерству інфраструктури аналітичного веб-порталу «Прозора інфраструктура».

«Прозора інфраструктура» – це портал відкритих даних про інфраструктурні проекти, які впроваджуються за державні кошти. Сьогодні на порталі розкривають дані про ремонт та будівництво автомобільних доріг державного та місцевого значення.