середа, вересня 11, 2019

Для підвищення безпеки на дорогах в Україні вже можна передбачати протизасліплювальні екрани на розділювальних смугах трас. Відповідна норма міститься у нових змінах до ДБН В.2.3-4-2015 «Автомобільні дороги. Частина І. Проектування. Частина II. Будівництво». Вони набрали чинності з 1 вересня цього року і розповсюджуються на будівництво нових, а також реконструкцію та капремонт існуючих трас.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Використання протизасліплювальних екранів допоможе зменшити аварійність на дорогах у темний час доби. Як свідчить досвід європейських країн, після встановлення протизасліплювальних екранів, кількість ДТП там зменшилася у середньому на 25%. Тому, щоб підвищити безпеку на наших дорогах, у нових змінах до ДБН ми передбачили можливість влаштування протизасліплюваних екранів на розділювальних смугах трас», – пояснив Лев Парцхаладзе.

Скликання 39 позачергової сесії районної ради, що відбулася 11 вересня 2019 року,  викликано необхідністю затвердження розподілу субвенції, що передається з державного бюджету, затвердження розподілу отриманих трансфертів з місцевих рад та  перерозподілу бюджетних призначень головних розпорядників коштів. 

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 № 500-р «Деякі питання розподілу у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» районному бюджету Маньківського району виділено «Субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» для селища Маньківка.

Нещодавно на подвір’ї  Шполянського міського дитячого садка № 4 «Сонечко» з’явився новий павільйон. Тепер дітвора бавиться на оновленому майданчику біля затишної різнобарвної споруди. Кошти на капітальний ремонт частини території з облаштуванням павільйону виділили із міського бюджету в загальній сумі 74 тис. грн.

10 вересня 2019 року голова Уманської районної ради Оксана Супрунець провела чергову 46-ту сесію районної ради сьомого скликання.

У роботі пленарного засідання взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Жорницький, депутат обласної ради Валентин Судакевич, працівники районної ради, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники інших районних відомств та установ, очільники сільських громад, керівники правоохоронних органів, представники місцевих засобів масової інформації.

Перед початком роботи сесії голова районної ради Оксана Супрунець вручила депутату районної ради чотирьох скликань Миколі Кравчуку відзнаку «За заслуги перед Уманщиною», якої він удостоєний за особистий внесок у розвиток аграрного сектору економіки Уманського району та соціально-економічний розвиток села Шарин.

Послуги державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) є одними з обов’язкових для громадян і найактуальніших для інтеграції у центри надання адміністративних послуг (ЦНАП). Можливість комплексного надання адміністративних послуг за моделями життєвих ситуацій суттєво залежить від наявності у ЦНАП саме цих послуг. Про це інформує сайт Децентралізація.

На цей час використовується два механізми організації надання послуг ДРАЦС через ЦНАП органів місцевого самоврядування: