понеділок, вересня 2, 2019

29 серпня 2019 року відбулося засідання 37 позачергової сесії Канівської районної ради VІІ скликання. Вів його голова районної ради Микола Зоць.

У роботі сесії взяли участь, сільські голови, сільські голови сільських рад об’єднаних територіальних громад, керівники підприємств, установ та організацій, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, керівники правоохоронних органів, Канівського РВ УДСНС України у Черкаській області, Канівського відділення Золотоніської місцевої прокуратури, СБУ, Головного територіального управління юстиції в Черкаській області, Канівського РВ УДКСУ, Канівського об’єднаного міського військового комісаріату, РЕМ, Управління пенсійного фонду України в м. Каневі та Канівському районі, Канівського відділення  Черкаської ОДПІ, представники ЗМІ.

Заступник голови районної ради Лідія Татарина 30 серпня 2019 року в залі засідань будинку рад провела пленарне засідання позачергової тридцять сьомої сесії Шполянської районної ради.

У роботі сесії взяли участь депутат обласної ради Василь Уманець, перший заступник голови районної державної адміністрації Юрій Козоріз, начальники управлінь і відділів районної державної адміністрації, керівники підприємств, установ і організацій району, директори закладів загальної середньої освіти району, представники місцевих засобів масової інформації.  

Відповідно до вимог Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Регламенту районної ради питання, внесені до порядку денного сесії, попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та погоджувалися президією районної ради.

Як інформують у Драбівській районній раді, її голова Володимир Дзега у великій залі Будинку рад провів пленарне засідання 38 чергової сесії.

У її роботі взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Володимир Лобода, селищний, сільські голови, начальники окремих управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ і організацій, представники засобів масової інформації, громадськість.

Упродовж тижня питання, що подані на чергове пленарне засідання, опрацьовано членами постійних комісій та президією районної ради. 

7 вересня вже вп’яте відбудеться свято винограду, меду та вина, що було започатковане Звенигородською районною радою. Оскільки для виноградарства та пасічників таке свято є можливістю представити та реалізувати власну продукцію, цей захід з року в рік стає все чисельнішим.

Торік у ньому взяли участь понад 70 місцевих виробників продукції та гостей з різних куточків Черкащини. В ході проведення майстер-класів, зокрема з видавлювання виноградного соку, всі бажаючі могли скуштувати й оцінити представлену тут продукцію.

Як правило, свято не обходиться без місцевих майстрів співочого і танцювального жанрів, які аж до завершення дійства дарують його учасникам веселий настрій. Насиченою має бути мистецько-розважальна програма і нинішнього року.

Після проходження процедур, передбачених Регламентом Верховної Ради України, на посаду голови Верховної Ради України 9-го скликання обрано Дмитра Разумкова, першим заступником – Руслана Стефанчука і заступником – Олену Кондратюк.

За це рішення проголосували 382 народні депутати, проти висловилися 26 народних обранців, не голосували 11.