середа, серпня 21, 2019

Кожний населений пункт має свої традиції та історію. А найкращим приводом згадати її, пошанувати поважних людей, поділитися здобутками або просто поспілкуватися є відзначення Дня села.

У Нехайках також склалася традиція: післяжнивної пори, коли сільські жителі уже справилися із збиранням врожаю зернових, – проводити свято «День села». У громаду цього дня з’їжджаються багато гостей – колишніх земляків, щоб зустрітися з односельцями, згадати дитинство, юність, розповісти про себе.

Цьогоріч свято було організовано на високому рівні. Щоб воно надовго запам’яталося і місцевим жителям, і гостям, заздалегідь працювали організатори його проведення. Тому програма святкування була насичена різноманітними заходами: спортивні змагання, шаховий турнір, дитячі розваги, заглиблення в минуле, святкова торгівля, відпочинкова зона, концерт, «жива» музика.

 

Як інформують у комунальному закладі «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради», днями Міністерство освіти і науки України спільно з громадським об’єднанням «Спілка освітян України», Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді, Національною академією педагогічних наук України, Національною академією наук вищої освіти України, медіавидавництвом «Країна мрій» провели Всеукраїнську науково-педагогічну конференцію за темою: «Сучасні тенденції підвищення якості освіти».

У її роботі взяли участь представники нашого обласного Центру – заступник директора комунального закладу Валентина Баданюк та завідуюча відділом організаційно-масової роботи Людмила Огреба.

Чи обов’язково змінювати Конституцію, щоб закінчити децентралізацію? Чому цього не зробили раніше? Що передбачають запропоновані Урядом зміни? Коли зміни можна прийняти і коли вони почнуть працювати? Спробуємо розібратися.

Провал 2015

На змінах до Конституції в частині децентралізації Уряд наполягав ще в 2014 році, коли приймав Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. «На першому підготовчому етапі (2014 рік) передбачається у першочерговому порядку внести до Конституції України зміни щодо утворення виконавчих органів обласних і районних рад та розподілу повноважень між ними», — йдеться у Концепції.

20 серпня 2019 року проведено перше конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на зайняття посади директора комунального некомерційного підприємства «Черкаська обласна психіатрична лікарня Черкаської обласної ради». Провів засідання голова комісій, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

На початку роботи членів комісії повідомили про вимоги та обмеження, встановлені Законом України «Про запобігання корупції», у тому числі механізми повідомлення членом Комісії про конфлікт інтересів та його подальші дії. Кожним членом комісій було заповнено відповідні заяви про відсутність конфлікту інтересів.

Кожне місто чи село має свою давню історію, традиції та звичаї. Село Матусів є тим населеним пунктом Шполянського району, минуле якого багате і цікаве, а традиції та звичаї предків передаються з покоління в покоління. Свій День народження село відзначає 14 серпня на християнське свято Маковія.