понеділок, серпня 19, 2019

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів робочу нараду з керівниками обласних комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я, зокрема, обласної лікарні, обласного кардіологічного центру, обласного онкодиспансеру та інших, що належать до медичних закладів третинного рівня, що надають високоспеціалізовану допомогу.

У засіданні взяв участь начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Михайло Лобас.

Темою для розмови і обговорення стало те, що з наступного року обласні комунальні заклади охорони здоров’я будуть працювати в нових реаліях, що зумовлені запровадженням реформи в цій галузі.

Минулими вихідними у селі Красенівка Чорнобаївського району відбулося Всеукраїнське свято богатирської сили на призи пам’яті Івана Максимовича Піддубного. На захід з’їхалися спортсмени з різних куточків України, щоб позмагатися між собою.

Як завжди, свято зібрало багато почесних гостей. Серед них, голова облдержадміністрації Ігор Шевченко, народний депутат України Олег Арсенюк, начальник управління сім’ї, молоді та спорту ОДА Максим Зеленський, начальник управління агропромислового розвитку ОДА Ігор Колодка, керівник обласної поліції Валерій Лютий, спонсори свята, депутати обласної і районної рад, сільські голови, видатні спортсмени, духовенство, громадські діячі та жителі області. Олімпійський чемпіон Андрій Хіміч, попри поважний вік, також взяв участь в відкритті свята, саме – передав олімпійський вогонь на свято борцеві з Маріуполя Євгенію Савєті, який і запалив його на п’єдесталі.

Як відомо, на початку року обласна рада своїм рішенням заснувала обласну стипендію, яка призначається щорічно перспективним спортсменам Черкащини. Сьогодні комісія, співголовою якої є перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, схвалила пропозицію про включення ще двох перспективних спортсменів, яким після оформлення відповідних документів, буде виплачуватися у поточному році така стипендія.

Степендіатами стали:

  • Єлизавета Нечитайло – майстер спорту України, кандидат в члени Національної збірної команди України з кінного спорту, багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів та кубків України. Нещодавно виборола третє місце чемпіонату України з триборства серед дорослих, юніорів та юнаків. Готується до участі в етапі Кубку світу з кінного спорту.

Уже вшосте в селі Моринці Звенигородського району 17-18 серпня проведено Всеукраїнський фестиваль, присвячений Тарасу Шевченку – “ШеФест”.

Ідея фестивалю — оновлення і популяризація постаті Шевченка. Організатори прагнуть зробити так, щоб Тарас Григорович був завжди модний і актуальний, так само, як і його творчість.

Заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема високо оцінив його організацію і проведення. За його словами, такі події спрямовані не лише на відновлення історичної та культурної спадщини, але й ще у напрямку формування ціннісних орієнтацій молоді. Він зазначив, що цей захід є унікальним, бо саме тут можна надихнутися особливою атмосферою та й взагалі – пройтися тими місцями, де ходив Шевченко, коли був малим.

Результати досліджень показують, що часом візит на сайт однієї громади може лишити користувача в непевності. На чому взагалі фокусується ОТГ? Чи шукає партнерів для співробітництва? Має туристичні цікавинки, які варто відвідати під час наступної подорожі? З іншою громадою ситуація протилежна – із сайту одразу чітко зрозуміло, що громада може запропонувати. Це – результат системної роботи над позиціонуванням ОТГ, розвитку сайту як ключового локального онлайн-ресурсу.

Прикладів, коли сайт громади є точним відображенням її стратегії та пріоритетів, на жаль, не так багато. У цьому матеріалі розповімо, як із мінімумом зусиль та без надмірних витрат акцентувати увагу на сайті на ту інформацію, що важлива саме для вашої громади.