понеділок, серпня 12, 2019

За повідомленням Черкаського центру розвитку місцевого самоврядування, у рамках підготовки Стратегії розвитку Канівської об’єднаної територіальної громади на наступні роки, членам робочої групи були представлені її основні цілі та завдання.

Їх підготовці передував етап ознайомлення з досвідом передових громад України, поточною ситуацією в ОТГ, існуючим запитом від бізнесу та громадськості, можливостями і ризиками.

Радник з питань регіонального розвитку Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону, Григорій Перерва зазначає, що проведений попередній аналіз дав можливість визначити найбільш значимі напрями розвитку громади.

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів нараду з керівниками комунальних поліграфічних підприємств Черкаської обласної ради за участі працівників управління майном виконавчого апарату обласної ради та директора КП «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності».

В ході роботи було заслухано директорів Звенигородського та Уманського комунальних видавничо-поліграфічних підприємств Олега Латко та Сергія Новака про їх функціонування та перспективи подальшої діяльності.

 

Із 6 серпня 2019 року набирав чинності Закон України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів», який встановлює загальні принципи та вимоги щодо інформації про харчові продукти, зокрема стосовно їх маркування, а також обов'язки операторів ринку стосовно доведення цих даних до споживачів.

«Прийняття Закону України є великим кроком на шляху виконання Україною зобов’язань у сфері санітарних та фітосанітарних заходів в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Так, в основу Закону України лягли вимоги Регламенту Європейського Парламенту та Ради (ЄС) № 1169/2011 від 25 жовтня 2011 року щодо надання споживачам інформації про харчові продукти», – повідомив генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Микола Мороз.

Одразу два проекти Кам’янської громади стали переможцями конкурсу, заснованого Міністерством культури України з метою стимулювання культурного розвитку малих міст і територій та промоції культурної спадщини. Кам’янка єдина на всю Україну перемогла одразу з двома проектами.

 Відтак, 17 листопада у Кам’янці буде відкрито дитячий музичний парк «ChildrenMusicPark», повідомив заступник міського голови Кам’янки Олександр Потапенко. –

– Неподалік пам’ятки культури національного значення «Зелений млинок» буде розташований музично-світловий сквер, у якому планується увіковічнити усі 26 п’єс «Дитячого альбому» Петра Чайковського, які композитор написав у Кам’янці, – додав посадовець. – Відкриття цього скверу ми приурочуємо до всеукраїнського дитячого конкурсу імені Чайковського, що вже став доброю традицією, і у якому беруть участь юні скрипалі та піаністи зі всієї України.

Минулого тижня відбулося пленарне засідання чергової сесії Маньківської районної ради сьомого скликання, яку провела голова районної ради Світлана Лещенко. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Василь Клименко, сільські та селищні голови, керівники управлінь і відділів РДА, керівники районних установ, підприємств та організацій, представники засобів масової інформації. 

Перед початком сесії Світлана Іванівна привітала депутатів районної ради, сільських та селищних голів, які відсвяткували дні народження в міжсесійний період. 

До порядку денного сесії було включено 10 питань. Передувала сесії робота профільних постійних комісій та президії районної ради. Проекти рішень було попередньо розміщено на офіційному веб-сайті районної ради, надіслано на електронні скриньки депутатів районної ради та роздано у паперовому варіанті, що дало змогу депутатам детально і заздалегідь ознайомитися з документами.