п'ятниця, липня 19, 2019

З метою забезпечення єднання українського суспільства та зміцнення його української ідентичності, утвердження української мови на всій території України Уряд схвалив стратегію популяризації української мови до 2030 року «Сильна мова – успішна держава». Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 17 липня.

Нормативно-правовий акт розроблений Міністерством культури України на виконання пункту 427 Плану пріоритетних дій Уряду на 2018 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року № 244-р.

Реформа децентралізації дала можливість людям бути господарями на «своїй землі». Руськополянська об’єднана територіальна громада, що в Черкаському районі поставила за мету створити свій Центр безпеки. Враховуючи кількість жителів громади, економічно вигідно буде надавати ці послуги не тільки на території ОТГ, а й іншим прилеглим населеним пунктам, які не входять в громаду, через механізм міжмуніципального співробітництва. Такий підхід дозволяє скоротити видатки на утримання пожежної частини.

Будівництво приміщення почалося ще у 80-х роках минулого століття, але встигли звести лише «коробку».

Випускники магістратури 30-ти найбільш суспільно важливих та пов’язаних з підвищеним ризиком спеціальностей складатимуть атестацію в формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту. Це буде незалежна перевірка результатів навчання студента та його готовності працювати за фахом. Відповідну постанову ухвалив Уряд України 17 липня 2019 року. Її поступове впровадження почнеться з 2020 року. Про це інформують у Міністерстві освіти і науки України.

Із 6 до 14 липня 2019 року рій «Кіборги» Будищенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Черкаської районної ради (керівники – Юлія Мавренкова, Марина Лазаренко) представляв Черкаську область на Всеукраїнському зборі активістів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Школа Джур козацьких» (середня вікова група), який проходив на території соціально реабілітаційного центру «Перлина Придніпров’я», що на Орлівщині Новомосковського району Дніпропетровської області.

 

Уряд опублікував Порядок та умови надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа (переглянути Порядок), затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 № 616.

За інформацією Асоціації міст України, у 2019 році субвенція з державного бюджету за цим напрямком спрямовується на: