четвер, липня 11, 2019

Учасники проекту «Молодь громади – каталізатор змін» перейшли до нового етапу дослідження громадської думки: вуличного опитування в громадах.

«В червні в Руськополянській, Чигиринській і Канівській громадах відбулися фокус-групи, за допомогою яких можна провести глибоке дослідження громадської думки. Його результати будуть доповнені більш масштабним вуличним опитуванням, яке буде проведено силами представників громади», – зазначає керівниця ГО «Молода Черкащина» Вікторія Феофілова.

Для кожної громади експерти проекту, який втілюється за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», розробили анкету-опитувальник та соціологічну вибірку, яка допоможе максимально точно визначити не лише потреби молоді, але й форми її залучення до прийняття рішень в новостворених громадах.

Реформа оплати праці передбачає збільшення оплати праці для всіх освітян від 20 до 70% вже наступного року, а також поетапне продовження підвищення зарплати для них до 2023 року. Відповідну постанову було прийнято 10 липня 2019 року на засіданні Уряду.

«Ми сьогодні запропонували абсолютно нову систему оплати праці, яка буде стимулюючою і яка буде початком гарної системи винагороди для українського вчителя. Тобто це буде вже не питання єдиної тарифної сітки, де є багато прив’язок, які не дають нам вивести українського вчителя на достойний рівень оплати праці. Ми запропонуємо нову систему. Сьогодні Уряд її розгляне, і ми її ухвалимо. І це буде означити, що вже з січня 2020 року українськи вчителі отримають підвищення заробітної плати від 20 до 70 відсотків», – зазначив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

11 липня 2019 року проведено перші засідання конкурсних комісій щодо визначення кандидатур на посади директорів комунальних закладів. Так відбулися установчі засідання комісій з проведення конкурсного відбору на зайняття посад директорів комунальних закладів «Золотоніська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат Черкаської обласної ради» та «Бабанська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради».

Вів засідання голова комісій, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» Мінагрополітики передбачено видатки загального фонду в сумі 127,1 млн грн.

За січень-червень 2019 року до структурних підрозділів облдержадміністрацій фактично спрямовано 45 млн грн на компенсацію відсотків за залученими кредитами. Зокрема, вся сума вже перерахована позичальникам.

Загалом за звітний період 329 сільгоспвиробниками залучено пільгових кредитів на суму 3,4 млрд грн.

 

Мінрегіон продовжує роботу над удосконаленням бюджетної децентралізації. Реформа стартувала в 2015 році і забезпечила суттєве зростання місцевих бюджетів (якщо у 2014 році власні доходи загального фонду місцевих бюджетів складали 68,6 млрд грн., то у 2018 році бюджетна децентралізація наростила цей показник до 234,1 млрд грн.) Однак практика показала необхідність подальшого удосконалення системи формування належної ресурсної бази місцевого самоврядування. Які питання необхідно для цього вирішити, що змінити у законодавчій базі і які це дасть результати, обговорили на робочій зустрічі в Директораті з питань місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адмінтерустрою Мінрегіону за участі експертів.