п'ятниця, липня 5, 2019

Питання організації безпеки все частіше підіймається керівниками об’єднаних територіальних громад. Забезпечення правопорядку дозволить почуватися жителям громади безпечно та комфортно, але це не єдина перевага. Ще одним цікавим фактом є те, що до безпечної громади долучається більше інвесторів. Мати поліцейського, який 24/7 знаходитиметься в громаді та буде готовим у будь яку хвилину прийти на допомогу - це та мрія, яка стане реальністю завдяки реалізації проекту «Поліцейський офіцер громади».

Цьогоріч жителі м. Звенигородка відзначили ювілей рідного міста – 625 років від першої літописної згадки. До цієї дати в місті готувалися з особливим розмахом. Передусім міська влада взялася за осучаснення центру: облагородили дитячий парк, який став окрасою міста; оновили міський парк відпочинку, вимостивши бруківкою стилізовану алею, обрамивши її сучасними ліхтарями та встановивши біля них нові лавки. Вздовж парку реконструювали парапети, а на вході до нього встановили фонтан, хай і невеличкий.

В деяких місцях оновили тротуари. Дорожники, в свою чергу, відремонтували асфальтове покриття центральної автомагістралі – проспекту Тараса Шевченка на виїздах до міст Черкаси та Умань. І хоч деякі заплановані роботи закінчували вже напередодні святкування, що, безумовно, не могло не позначитися на їхній якості, основної мети – створення пріоритету «креативного» міста з втіленням низки сучасних ідей, було досягнуто.

Нині Уряд в особі Мінрегіонбуду, Усеукраїнська асоціація районних та обласних рад, Асоціація міст України та інші державні і громадські структури започаткували широке обговорення змін до Конституції (заради децентралізації).

Нещодавно на Тальнівщині проведено засідання «круглого столу» на цю тему за участю координатора інституту «Республіка» Марини Гур'янової.

У роботі круглого столу взяли також участь голова районної державної адміністрації Валентина Любомська, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Віталій Карпук, міський голова об’єднаної територіальної громади Олексій Юрченко, депутати районної ради Тетяна Маринченко, Анатолій Ковальов, Лариса Коваль, працівники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, представники громадських організацій, вчителі історії ряду закладів освіти району.

Учора в актовому залі обласного діагностично-консультативного центру КНЗ «Черкаська обласна лікарня» проведено засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

У засіданні взяв участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, керівники медичних закладів первинного і вторинного рівня, інших медичних установ, голови районних державних адміністрацій та голови низки об’єднаних територіальних громад.

Відкрив засідання та виступив із вступним словом начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Михайло Лобас.

Потім запросив до виступу із актуальних питань реформи медицини директора КНЗ «Черкаський обласний онкологічний диспансер», голову постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я Віктора Парамонова.