четвер, липня 4, 2019

За інформацією Кам'янської міської об'єднаної територіальної громади, з 23 по 28 червня 2019 року міський голова, член правління Асоціації міст України Володимир Тірон з робочою поїздкою, що була організована Асоціацією міст України, відвідав Словенію. Темою візиту було «Покращення інституційної спроможності Українських асоціацій органів місцевого самоврядування (ОМС)». 

Мета - ознайомлення української делегації з успішними практиками місцевого самоврядування Словенії, адже за кілька десятиліть країна стала регіональним лідером в багатьох напрямках економіки, зокрема, туризму.

Українській делегації розповіли про кращий досвід управління муніципалітетами та залучення інвестицій, що є дуже актуальним для Кам’янської об’єднаної громади.

Під час свого візиту міський голова Володимир Тірон, виділив основні критерії успішного управління та розвитку країни (міста):

Саме так сказав під час нагородження переможців обласного огляду-конкурсу видавничих організацій Черкащини відомий в області і за її межами Василь Мельниченко – професор кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького, який має не один титул своєї діяльності, зокрема, щодо краєзнавства.

Зокрема, його було визнано переможцем у номінації «Краща книга місцевого автора». Василь Миколайович подав на конкурс книгу–альбом «Черкащина – земля прадавня щедра і свята», яка побачила світ цього року. А ще рік-півтора  тому виношувалася лише як ідея. Тобто, автори Черкащини і видавці навчилися працювати швидко і ефективно. А зумовлено це підтримкою і  сприянням керівництва області.

На останньому засіданні сесії Канівської міської ради депутати затвердили параметри Громадського бюджету Канева на 2020 рік.

Зокрема, було вирішено до громадського бюджету долучити і громаду села Яблунів у зв’язку із об’єднанням її з містом і утворенням Канівської ОТГ. Ухвалено також збільшити загальний обсяг бюджету на 2020 рік щонайменше на 100 тис.грн.

Зокрема, на реалізацію різних проектів виділяється 400 тис.грн. (минулого року було 300 тис.грн.), на мікропроекти – 150 тис.грн.

За повідомленням комунального закладу "Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради" з 28 червня по 2 липня 2019 року у місті Стрий Львівської області проведено змагання чемпіонату України з автомодельного спорту – кордові моделі (юнаки та юніори) та змагання чемпіонату України з автомодельного спорту серед учнівської молоді (юнаки, юніори), кордові моделі, ІV ранг.

 

Як повідомляють у прес-службі Віце-прем’єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, в інтерв’ю для інтернет-видання «Цензор» Геннадій Зубко наголосив, що без змін до Конституції децентралізація завжди буде незакінченою реформою.

«Почалась відчутна матеріалізація результатів в громадах, але головна ціль — створення умов розвитку людського потенціалу в освіті, охороні здоров`я, культурі, системі послуг, і, нарешті, створення інвестиційного клімату, – наголошує урядовець. – Саме це є ціллю внесення змін до Конституції в частині децентралізації. Мова не про банальну заміну букв та формулювань у законодавстві. Ми говоримо про глобальні трансформаційні зміни на рівні держави. Про проект нового майбутнього України».