понеділок, червня 24, 2019

Минулими вихідними у с. Шевченкове Звенигородського району, на батьківщині Кобзаря, проведено черговий щорічний мистецький фестиваль юних талантів пензля і слова «Тараса пензлі оживають». Метою проведення мальовничо-літературного свята є виявлення талановитої молоді, підтримка обдарованих дітей та патріотичне виховання підростаючого покоління. У конкурсі взяли участь діти віком 14-19 років.

Два дні конкурсу та фінальні змагання на базі Шевченківської школи-інтернат виявили переможців.

Відкриваючи урочистості, сільський голова Шевченківської об’єднаної територіальної громади Сергій Смалько привітав усіх учасників мистецького пленеру та гостей фестивалю і наголосив, що батьківщина геніального сина українського народу Тараса Шевченка завжди готова щедро ділитися духом Кобзаря, який своє життя присвятив служінню рідному народові. 

21 червня 2019 року голова районної ради Оксана Супрунець провела чергову 44 сесію районної ради. У її роботі взяли участь голова райдержадміністрації Євгеній Данченко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники районних відомств та установ, очільники сільських громад, керівники правоохоронних органів, представники місцевих засобів масової інформації.

На початку сесійного засідання було вручено відзнаку «Почесний громадянин Уманського району» Павла Слоня його онукові Максиму Байді. Рішення про присвоєння Павлу Івановичу цього звання (посмертно) було ухвалене депутатами районної ради під час попередньої 43-ї позачергової сесії. У свій час Павло Слонь доклав багато зусиль задля соціально-економічного розвитку с. Берестівець. Із січня 1980 року до липня 1994 року він очолював колгосп у цьому населеному пункті. Згодом працював заступником голови Уманської райдержадміністрації. У 2002 році був обраний Берестівецьким сільським головою.

Міністр юстиції Павло Петренко в ході засідання Уряду заявив про готовність напрацювати та внести на розгляд Кабінету Міністрів України низку рішень, які забезпечать встановлення справедливих і економічно обґрунтованих тарифів на тепло, та закликав усіх керівників міністерств невідкладно долучитися до цієї роботи.

Він зауважив, що питання несправедливості тарифів на тепло є одним із тих, які найчастіше ставлять громадяни на прийомах та зустрічах в регіонах.

«Українці приходять до наших юристів системи безоплатної правової допомоги і питають, чому вони повинні платити за повітря. Люди, які живуть взимку в холодних квартирах, мають платити за покриття витрат на доставку тепла і прогрів повітря. Міністерство юстиції йде в суди і місяцями судиться, щоб довести місцевим постачальникам, що вони займаються накручуванням оплати і примушують громадян платити за те, що вони не споживали», – наголосив керівник Мін’юсту.

За повідомленням Городищенської районної ради, заступник  голови районної ради Микола Панчишин провів пленарне засідання чергової сесії.

У її роботі взяли участь голова Городищенської районної державної адміністрації Василь Скринник, начальник Городищенського відділення Національної поліції, керівники районних служб, структурних підрозділів райдержадміністрації, комунальних установ, голови територіальних громад району, представники засобів масової інформації.

На початку роботи сесії депутати заслухали інформацію начальника управління соціального захисту райдержадміністрації Наталії Кириченко про хід виконання районної програми «Турбота» на 2016-2020 роки.

Потім було внесено зміни до районного бюджету на поточний рік та до статуту комунального закладу «Районний музей С.С.Гулака-Артемовського» Городищенської районної ради.

Ліплявська громада взяла участь у конкурсі «Час діяти: Екодовкілля – в громади» від БО «БФ «Урожай-громаді» за підтримки ТОВ «НВФ «Урожай» та виграла два грантові проекти, якими залучила в громаду 100 тисяч гривень допомоги.

Так, заплановано реалізувати проект «Клумба-лабіринт» для активного відпочинку учнів та працівників комунального закладу «Ліплявський НВК І-ІІІ ступенів» на території Ліплявського НВК, у межах якого буде облаштовано зелений лабіринт із декоративних насаджень та місця для відпочинку.