четвер, червня 20, 2019

У 10 областях Центральної і Західної України пройде серія тренінгів «Ефективне управління історико-культурною спадщиною». До участі запрошують представників профільних відділів місцевих органів влади, активістів та тих, хто дотичний до сфери культурної спадщини. Перевага буде надаватись командам з двох учасників з одного міста, містечка або ОТГ (один представник місцевих органів влади та один представник інститутів громадянського суспільства або особа, пов'язана з культурною спадщиною).

Програма тренінгів передбачає лекційну частину, практичні вправи та роботу над портфоліо об'єктів культурної спадщини на прикладі своїх міст.

Тренінг складається з трьох блоків:

20 червня 2019 року у великій сесійній залі Будинку рад проведено засідання колегії обласної державної адміністрації, яку вів перший заступник голови облдержадміністрації Тарас Висоцький. Участь у її роботі як член колегії  взяв перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

На початку Тарас Висоцький вручив п’яти кращим підприємствам харчової та переробної галузі Черкащини золоті медалі Міністерства аграрної політики за результатами Міжнародної виставки «Агро-2019», яка щорічно проводиться на території Національного комплексу «Експоцентр Україна» у Києві. Це – найбільша виставка агропромислової продукції в Україні та Східній Європі.

Під час засідання Кабінету Міністрів України Глава Уряду Володимир Гройсман ініціював формування проекту закону, який дозволить закріпити за малими містами і містами районного значення статус об’єднаних територіальних громад, а відтак отримати всі можливості розвитку ОТГ, які мають сьогодні спроможні громади. Йдеться передусім про фінансовий ресурс і адміністративні повноваження.

«Є необхідність підтримки малих міст – районних центрів і міст районного значення, що не мають суттєвої підтримки, яка їм потрібна. Ми ініціюємо закон, який дасть можливість невеликим містам дати статус об’єднаних територіальних громад. Це дасть їм незалежність від районів і забезпечить можливість до моменту остаточного об’єднання почати вирішувати проблеми людей», – сказав Володимир Гройсман.

– Шляхи вирішення основних проблем населених пунктів, що ввійшли до нашої об’єднаної територіальної громади, були намічені мною ще у передвиборній програмі, – розповідає голова Водяницької ОТГ Руслан Каюк. – Після виборів я вирішив ще раз переконатися, які з них найбільш болючіші для людей і з чого потрібно починати. Говорили багато. Проте все ж зійшлися на одному: соромно за стан території того чи іншого села. Особливо стосувалося це Водяників, через які проходить автотраса Черкаси-Жашків. Отож взялися за наведення порядку на вулицях, кладовищах, ліквідували придорожні зарості, кущі на придорожніх смугах. При цьому й люди стали активнішими. Потому взялися за створення комунального підприємства.

Нещодавно на базі спортивного комплексу «Чайка» у місті Києві проведено Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді (юніори) з авіамодельного спорту (кордові моделі) (ІV ранг).

У змаганнях взяли участь 9 команд з різних куточків України. А саме: Волинської, Черкаської, Хмельницької, Донецької, Дніпропетровської, Київської областей та команди міста Києва.

Черкаську область на змаганнях представили 6 вихованців комунального закладу "Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради" під керівництвом Сергія Рябухіна.

Програма змагань передбачала тренувальні запуски та залікові старти. Боротьба проходила у п’яти класах моделей, на яких юні творці моделей демонстрували швидкісні та пілотажні можливості кордової авіації.