середа, червня 19, 2019

Делегація представників органів місцевого самоврядування Черкащини на чолі з виконавчим директором Черкаського регіонального відділення Асоціації міст України Віталіною Повісьмак-Євминою бере участь у XV Українському муніципальному форумі, який проходить у м. Одеса.

Цей традиційний щорічний захід є майданчиком для дискусій та вироблення спільної позиції органів державної влади і Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, подальшої децентралізації влади, посилення відкритого врядування, підтримки економічного розвитку громад та реалізації секторальних реформ.

19 червня за участі керівництва області проведені наради щодо доопрацювання перспективного плану формування територій громад Черкаської області, а саме – у Катеринопільського та Шполянського районів.

У засіданнях взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, перший заступник голови облдержадміністрації Тарас Висоцький, директор Департаменту регіонального розвитку ОДА Роман Карманнік, директор Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Слинько і фахівці Центру, голови і секретарі утворених територіальних громад зазначених районів та сільські голови сіл, що не входять до складу ОТГ чи перебувають на стадії затвердження, керівники профільних структурних підрозділів ОДА, а також сільські голови Товстівської та Зеленодібрівської сільських рад, які хочуть приєднатися до Шполянської ОТГ.

Експерти ФОРБС (FORBIZ) минулої пятниці у столиці України презентували Рекомендації щодо довгострокового планування розвитку малого та середнього підприємництва (МСП) на рівні регіонів та територіальних громад (ЗАВАНТАЖИТИ).

У них описано покроковий алгоритм організації процесу щодо розвитку малого та середнього підприємництва (МСП) економічного блоку регіональних (місцевих) стратегій розвитку та планів заходів із їх реалізації.

За повідомленням Тальнівської районної ради, під головуванням депутата районної ради Валентини Любомської проведено засідання 33-ої сесії сьомого скликання.

В її роботі взяли участь депутат обласної ради  Володимир Копійченко, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка, начальники відділів, управлінь райдержадміністрації, сільські голови, керівники територіальних органів виконавчої влади, представники громадських організацій та засобів масової інформації району.

На початку роботи присутні вшанували пам’ять загиблих патріотів та захисників України, бійців і мирних жителів у зоні проведення операції  об'єднаних сил хвилиною мовчання.

Одразу дві компанії, що займаються «зеленою» енергетикою, виявили бажання встановити поля сонячних батарей у Єрківській ОТГ.

«Наразі відбуваються узгоджувальні процедури, виготовляється документація стосовно встановлення цими компаніями батарей на площах 7,7 та 80 гектарів, відповідно, – хвалиться голова ОТГ Леонід Польовий. – Громада отримає не лише нові робочі місця для наших людей, але й можливості розбудови інфраструктури ОТГ за рахунок дольової участі цих компаній у розвитку населених пунктів громади».

До слова, цьогоріч у Єрківській ОТГ встановили 6 нових зупинок, 44 дорожні знаки, провели ремонт дорожнього покриття 5-ти вулиць, на 4 вулицях облаштували освітлення. Найближчим часом за рахунок коштів громади планують замінити вікна у школі та відремонтувати дах амбулаторії сімейної медицини.