середа, червня 12, 2019

12 червня депутати зібралися для продовження роботи тридцятої сесії обласної ради. На початку засідання головуючий – перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко – оголосив присутнім, що у зв’язку з тим, що напередодні вийшла з ладу електронна інформаційна система, рішення у ході засідання будуть прийматися шляхом поіменної реєстрації та голосування кожного депутата.

Оскільки на сесії були присутні представники громади Уманського та Христинівського районів, після голосування було надано можливість виступити їх представникам. Головною вимогою громади та керівників колективних сільськогосподарських підприємств сіл Родниківка Уманського та Ягубець Христинівського районів стало звільнення з посади начальника Держгеокадастру в Черкаській області Ольги Залоги, яка, на їх думку, блокує розпаювання землі у цих селах.

Як інформують у Степанецькій ОТГ на Канівщині, місцеві депутати ухвалили рішення про запровадження додаткової фінансової допомоги сім’ям при народженні дитини. Тож відтепер соціальну допомогу в розмірі 3 тисячі гривень отримуватимуть батьки на кожну новонароджену (всиновлену) дитину.

Необхідні для цього кошти передбачені у місцевому бюджеті. Для їх отримання родина надає мінімальний пакет документів. Водночас є обов’язкова умова, що допомога має бути витрачена виключно на потреби малюка.

Муніципалітет Флоренції на своєму засіданні схвалив рішення про встановлення в італійському місті пам’ятника українському поету, художнику, революціонеру-демократу, борцю за свободу українського народу Тарасу Шевченку.

Так, у рішенні зазначається, що «ця мистецька робота збагатить культурну та мистецьку спадщину муніципалітету».

Монумент буде встановлено в центрі міста неподалік від всесвітньовідомого флорентійського кафедрального собору Santa Maria del Fiore, на площі перед однією з найбільших бібліотек міста – Biblioteca delle Oblate.

Єрківська ОТГ взяла участь у проекті «Поліцейський офіцер громади». Наразі майже повністю підготовлено приміщення для відкриття місцевого поліцейського відділку з двох осіб. Зроблено євроремонт, перед входом покладено тротуарну плитку, облаштовано пандус. За умовами проекту, поліцейські мають бути місцевими мешканцями, підпорядковані будуть суто голові громади, фінансуватимуться з держбюджету.

 

 

10 червня 2019 року голова районної ради Микола Зоць провів засідання 36-ої позачергової сесії Канівської районної ради VІІ скликання.

У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації Дмитро Шелест, помічники депутатів обласної ради, депутати сільських рад, сільські голови, сільські голови об’єднаних територіальних громад, керівники підприємств, установ та організацій, начальники відділів та служб районної державної адміністрації, керівники правоохоронних органів, Канівського відділення Золотоніської місцевої прокуратури, СБУ, Головного територіального управління юстиції в Черкаській області, Канівського РВ УДКСУ, Канівського об’єднаного міського військового комісаріату, представники ЗМІ.

На початку сесії голова районної ради спільно з головою райдержадміністрації привітали з днем народження Ігоря Шишку – військового комісара Канівського об’єднаного міського військового комісаріату.