понеділок, червня 3, 2019

Першого червня вже багато років відзначається як День захисту дітей. О цій порі дорослі більше, ніж в інші дні, приділяють уваги молодому поколінню, особливо дітям. У нашій країні з кожним роком відчувається все більше піклування держави про підростаюче покоління.

Працюючи на виборчому окрузі, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко з нагоди Дня захисту дітей відвідав дитячі установи Звенигородщини, а саме – дошкільні установи «Кобзарик» Моринського та «Тарасик» Шевченківського навчально-виховних комплексів.

Разом з керівником виробничого підприємства «Батьківщина Шевченка» ТОВ «НВФ «Урожай» Василем Щербатюком Валентин Петрович щиро привітав вихованців та працівників дитячих закладів зі святом та вручив подарунки від обласної ради та БО «Благодійний фонд «Урожай – громаді».

Окрім того, поки в приміщеннях закладів лунали вітання зі святом, на подвір’ях ішла робота з монтажу новеньких ігрових пісочниць для малят.

3 червня чисельна громада області урочисто відсвяткувала 100-річчя від дня народження багаторічного керівника Черкащини Івана Кіндратовича Лутака.

Під час заходів виступили голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Вельбівець, дочка і онука Івана Лутака (Тетяна Лутак і Катерина Вишневська) та інші запрошені.

1 червня 2019 року у Буцькій ОТГ на скелястих берегах річки Гірський Тікич відбувся гастрофестиваль «BUKY GRILL FEST».

Вперше започаткований цьогоріч, він запам’ятається численним гостям своїм колоритом, своїми неповторними барвами, темпераментом і оригінальністю. І все це завдяки зусиллям його організаторів.

Багато з тих, хто хоч кілька разів чули про неповторний Буцький каньйон, не могли не скористатися цими вихідними, щоб не відвідати його.

Не одне тисячоліття прямовисні скелі з подивом і надією вдивляються у швидкоплинні води Гірського Тікича. Це в них віддзеркалюється своєю голубінню небо, а на чисте плесо сонце раз у раз сипле іскрометну позолоту.

Як повідомляють у Катеринопільській районній раді, її голова Віталій Верета провів засідання чергової двадцять третьої сесії районної ради. 

У роботі пленарного засідання взяли участь голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко, заступник голови райдержадміністрації, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, політичних партій, громадських організацій,  сільські, селищні голови, старости.

На початку присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять померлого земляка з с. Новоселиця Сергія Білоуса, молодшого сержанта, який в 2015 році був призваний на військову службу за мобілізацією, безпосередньо брав участь у проведенні антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, відстоював незалежність, свободу і територіальну цілісність нашої держави.

Уже 1 липня цього року розмір стипендій Президента України та Кабінету Міністрів України для молодих вчених зросте більш ніж удвічі. Відповідна постанова була прийнята сьогодні, 15 травня 2019 року, під час засідання Уряду.

Так, розмір стипендії Президента для молодих науковців збільшиться з 2305,2 грн на місяць до 6021 грн, а розмір стипендії КМУ – з 1921 грн на місяць до 4014 грн. Кожна із цих стипендій призначається на 2 роки.