Шполянська громада співпрацюватиме з Черкаським державним технологічним університетом

17 жовтня 2019, 11:14

16 жовтня 2019 року вперше в Шполянській міській об’єднаній територіальній громаді на базі Шполянського НВК “ЗОШ І-ІІІ ступенів №2- ліцей” проведено захід під гаслом “Учись! Живи! Працюй на Черкащині!” у формі наукового пікніка за участю викладачів Черкаського державного технологічного університету. Про це інформують у Шполянській громаді.

Упродовж трьох годин у фойє НВК працювали динамічні локації, на яких презентовано всі факультети й спеціальності закладу вищої освіти: будівельний, комп’ютеризованих технологій, машинобудування та дизайну, електронних технологій і робототехніки, харчових технологій та сфери обслуговування, економіки та управління, інформаційних технологій і систем, гуманітарних технологій. Учні ліцею, а також старшокласники 10-11 класів закладів загальної середньої освіти громади змогли переглянути іміджеві матеріали: цікаві буклети, пізнавальні відеосюжети, брошури та безпосередньо поспілкуватися з науковцями, почути відповіді на питання щодо умов вступу, особливостей навчання.

Школярі 1-9 класів долучалися до проведення дослідів та експериментів, розглядали різноманітне професійне обладнання та експонати. Ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор та міський голова Сергій Кравченко, поспілкувавшись з педагогічним колективом, підписали Договір про співпрацю.

Відповідно до укладеної угоди, у межах співпраці, спрямованої на розвиток творчого та науково-дослідницького потенціалу молоді громади, а також розвитку її економічного та культурологічного потенціалу, обидві сторони передбачають національно-патріотичне виховання дітей та молоді, розвиток підприємницьких ініціатив молоді громади.

Партнери, не гаючи часу, запланували реалізацію укладеного договору шляхом проведення захоплюючих «Уроків ЧДТУ» у старших класах шкіл громади, адже нині в університеті навчається 38 випускників шкіл об’єднаної територіальної громади, а також працюють викладачами уродженці Шполянщини, серед них – кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту та бізнес-адміністрування Оксана Руденко (Дуженко), яка у 2003 році закінчила Шполянський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №3- гімназія». Розпочата співпраця доповнюватиме напрямки практично доцільної профорієнтаційної роботи закладів освіти.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://www.oblradack.gov.ua/shpolyanska-gromada-spivpracyuvatime-z-cherkaskim-derzhavnim-tekhnologichnim-universitetom